• Jocko Rensen

    Martin Monkel

Jocko Rensen stapt op als wethouder in Montfoort

HOUTEN  Wethouder Jocko Rensen van de gemeente Montfoort stapt op. Dat meldde zijn partij Progressief Akkoord vrijdagavond. Als reden voor zijn vertrekt noemt Rensen de bestuurscultuur in de Montfoortse raad.
Hij ervaart in de gemeenteraad een cultuurverschil dat niet te overbruggen is, is te lezen in een persbericht van zijn partij. ,,Gebrek aan vertrouwen en sentimenten uit het verleden bij een aantal raadsfracties maken het voor hem onmogelijk om transparant en integer zijn werk te doen."
De fractie zegt zijn vertrek te betreuren. Fractievoorzitter Han Bovens noemt Jocko Rensen een bestuurder waar Montfoort trots op kan zijn: ,,Jocko heeft met zijn verbindende optreden forse resultaten geboekt waar de inwoners van Montfoort wat aan hebben. Wij vinden het heel jammer dat hij zich genoodzaakt voelt om dit besluit te nemen."
 

MOTIE VAN WANTROUWEN Het is niet duidelijk of de motie van wantrouwen die tegen Rensen werd ingediend (ook) met zijn opstappen te maken heeft. Die motie had te maken met de financiële situatie van zorginstelling De Rijnhoven. Rensen zou de raad daar niet over hebben geinformeerd. De partij Lokaal Montfoort heeft dit zo hoog opgenomen dat er een motie van wantrouwen is ingediend tegen hem.

Rensen kwam in 2018 vanuit Houten, waar hij wethouder was voor de PvdA, naar Montfoort. Hij genoot bekendheid als de 'vloggende wethouder'. (bron: RTV Utrecht)