• Vuurwapenmelding vlakbij het gemeentehuis in Houten.

    ANP Foto

Politie Houten krijgt vuurwapenmelding

HOUTEN Gisteravond kreeg politie Houten melding dat er in het centrum, vlakbij het gemeentehuis van Houten, twee jongens met een vuurwapen stonden en ook daadwerkelijk hadden geschoten.

Met alle eenheden vanuit Houten, Nieuwegein en Vianen werd die kant op gereden om de jongens te zoeken, maar voordat dat gebeurde, trok de politie een kogelvrij vest aan. De meldkamer gaf het signalement van de jongens aan Burgernet door en zelfs de politiehelikopter is gaan vliegen.

Uiteindelijk bleek het een luchtdrukwapen te zijn; niet van een echt wapen te onderscheiden. Hij was gewonnen op de kermis en de jongens speelden ermee. Ze zijn niet verboden, maar er buiten mee spelen is gevaarlijk.

Bij dit soort meldingen gaat de politie er altijd vanuit dat het om een echt vuurwapen gaat. Zo wordt de melding ook behandeld. De kans is dus groot dat als je met zo'n vuurwapen buiten rondloopt, de politie een echt wapen trekt om je te stoppen en aan te houden. Ouders wordt dan ook gevraagd om op hun zoon of dochter te letten en kinderen niet buiten te laten spelen met dit soort wapens.