• Toneelthriller 'Een Heilige Avond' met Yvonne van den Hurk en Peter Bolhuis

    Anne van Zantwijk

Toneelthriller 'Een Heilige Avond'

HOUTEN Op donderdag 7 november spelen Yvonne van den Hurk en Peter Bolhuis de toneelthriller 'Een Heilige Avond' in de Theaterzaal van Aan de Slinger. In de beklemmende voorstelling wordt een hoogleraar politieke filosofie ondervraagd door de politie over het beramen van een terroristische bomaanslag op kerstavond. Lukt het de ondervragen om binnen anderhalf uur te vermeende aanslag te voorkomen? Het stuk, geschreven door bestseller auteur/filosoof Daniel Kehlmann, werd bejubeld in Duitsland vanwege het actuele thema; de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op de privacy van individu. "Actueel, met ijzersterk spel en een intrigerende verhaallijn" 4 sterren I Love Theater.

Ook binnenkort: 'In Concert' Mart Hillen, 'Mijn man begrijpt me niet' Tanja Jess, Victoria Koblenko en Anouk Maas, 'Alles is er' Louise Korthals, 'Ik Loop' Gerard van Maasakkers, 'Machteld' Theatergroep Splinter, 'Meneertje Meer' van Tg. Winterberg, 'Verte' van Sara Kroos en 'Django Tribute' met Peter Beets & Stochelo Rosenberg. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

Marc Meets Margriet Sjoerdsma & Jasper Le Clercq De Houtense gitarist, componist en Edison Award winnaar Marc van Vugt gaat al jaren de wereld over met zijn muziek. In de vierde editie van de serie Marc Meets nodigt hij u uit om aan te schuiven in zijn 'theater-huiskamer' in de Kleine Zaal. Zaterdag 9 november introduceert Marc zangeres en songwriter Margriet Sjoerdsma, winnares van de Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret 2019 en violist Jasper Le Clercq van het fantastische strijkkwartet Zapp4. Een mix van dark pop en folk met jazz-invloeden. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

FILM Portrait de la jeune fille en feuOp 7 en 8 november draait het kostuumdrama 'Portrait de la jeune fille en feu' in de Kleine Zaal. Een verhaal over verliefdheid, verlangen en onmogelijke liefde tussen twee vrouwen speelt zich af de 18e eeuw. De film ging in première op het filmfestival van Cannes, waar de film enthousiast werd ontvangen door pers en publiek: "an exquisitely executed love story", aldus The Hollywood Reporter. De film over een onmogelijke liefde tussen twee vrouwen ging er vandoor met de prijs voor Beste Scenario en de Queer Palm. Binnenkort in het filmtheater: 'After the Wedding' en 'An Unexpected Love'. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.


WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de voorstelling 'Een Heilige Avond' op donderdag 7 november. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor 4 november 11uur onder vermelding van 'Een heilige avond' naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.