• Moeder mag niet dood

    Guido Bosua

Theatermatinee's en Comedy Night's

HOUTEN Aan de Slinger start met theatermatinees op zondag om 15.00 uur. De eerste matinee is 'Moeder mag niet dood' van Minou Bosua en haar 88-jarig moeder Jopie, op zondag 13 oktober. Een mix van cabaret en theaterdocumentaire over 'oud' worden. Minou heeft Jopie ooit beloofd haar te helpen niet dood te gaan. Minou gaat op zoek naar het moment waarop de beladen belofte ooit is gedaan, terwijl moeder Jopie vol overgave haar levensverlengende zang- en dansrituelen uitvoert. Ook nieuw zijn de 'Try (H)outen Comedy Night's' in de Kleine Zaal. Comedians en cabaretiers proberen nieuwe grappen uit: een avond lachen met vier spelers en als host de Houtense Hans Gommer. Woensdag 9 oktober 20.30 uur.

PIJNSTILLERS Vrijdag 4 oktober om 19.30 uur staat de musical 'Pijnstillers' (try-out, 12+) naar het bekende boek van Carry Slee in het theater. Het gaat over een tienerjongen, de jonge muzikant Casper (Ridder van Kooten), die meemaakt dat zijn moeder (Alexandra Alphenaar) ernstig ziek is. Bijna hangt hij zijn instrumenten aan de wilgen... maar zijn vrienden tillen hem door de zware tijd heen. Hij besluit van die laatste maanden met zijn moeder een feest te maken.

Katinka Polderman neemt op 3 oktober haar gitaren en accordeon mee naar Aan de Slinger voor de cabaretvoorstelling 'Polderman draagt een steentje bij'.

De Houtense gitarist Marc van Vugt organiseert zaterdag 5 oktober een gitaaravond in de Kleine Zaal. Zijn gasten zijn jazz- en fusiongitarist Richard Hallebeek en latin- en jazzgitarist Ed Verhoeff. Op 10 oktober speelt Urban Myth hun toneelbewerking van 'Drie Zusters', de klassieker van Tsjechov. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

FILMPROGRAMMA De nieuwste film van Quentin Tarantino 'Once Upon a Time… in Hollywood' draait op 2 en 3 oktober. "Uitmuntende vertolkingen van Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie. Tarantino levert een van zijn beste films in jaren af" (4* AD) 'El Reino' (4* de Volkskrant) op 8 oktober is een Spaanse thriller over een geliefde politicus die onderdeel is van een corrupt politiek systeem.

Op 10 en 11 oktober draait het Franse drama 'Au bout des doigts', met o.a. Kristin Scott Thomas. De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving geheim. De films starten om 20.00 uur. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de theatermatinee 'Moeder mag niet dood' op zondag 13 oktober 15.00 uur.. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor 9 oktober 12 uur onder vermelding van 'Moeder' naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.