• De eerste prijs voor Windstilte

    Ali van Vemde
  • Shantykoor komt in de Loericker Stee

    Windstilte

Shantykoor Windstilte, winnaar van 17e shantyfestival in Wijk bij Duurstede, komt naar Gluren bij de Buren

HOUTEN Op zondag 6 oktober vindt de dertiende editie van Gluren bij de Buren plaats. Er zijn maar liefst 55 optredens en activiteiten in Houten en omgeving. Van spoken word en cabaret, tot veel muziek en aanstormend talent van verschillende spraakmakende theaterfestivals.

Eén van de optredens wordt verzorgd door Shantykoor Windstilte, dat afgelopen zaterdag winnaar was van het Shantyfestival in Wijk bij Duurstede. Een shantyfestival is een manifestatie waarbij meerdere shantykoren komen optreden en zij zingen dan allemaal liederen over de zee, vissen, varen, heimwee, eenzaamheid en meer van die mooie zaken. Shantykoor Windstilte uit Vleuten-De Meern, met zangers uit de hele regio waaronder ook uit Houten, is op deze dag unaniem door de voltallige jury tot beste koor uitgeroepen.
Het koor bestaat inmiddels 29 jaar. Het treedt op zonder dirigent. Shantykoor Windstilte treed zondag in het kader van 'Gluren bij de Buren' op in Wooncentrum de Loericker Stee Hollandsspoor 1 vanaf 13:30 uur.

PROGRAMMA Het programma van Gluren bij de Buren is heel divers! The Blues Company geeft drie swingende optredens in het Oude Dorp. Bestaande uit vijf enthousiaste 50+ muzikanten en met roots in de jaren '90 staat de band garant voor een superswingend optreden. Coffee Complex geeft een poëtische circustheatervoorstelling vol vliegende schotels en balancerende kopjes; een genot voor alle leeftijden! Sla ook Jans Budding niet over, nét buiten Houten. Dit supertalent van het Comedyhuis Utrecht weet moeiteloos het publiek voor zich te winnen met scherpe grappen, rake observaties en kwetsbare verhalen. Of kies voor de hilarische eenakter van Theatergroep Het Schellinkje: Beet!


GLUREN Gluren bij de Buren vindt in 50 huiskamers door heel Houten plaats, van groot tot piepklein in alle wijken. De optredens in de huiskamers zijn van 13.00 tot 18.30 uur. Pak de fiets en ontdek!
Om 12.30 wordt op het Plein, de Centrale Huiskamer, het festival geopend door wethouder Jana Smith en auteur Joke van Leeuwen. Samen staan zij stil bij het thema Vrijheid, in het kader van 75 jaar vrijheid dit seizoen. Ook diverse artiesten hebben zich door het thema laten inspireren, zoals het Houtense vrouwenkoor Alchemilla en verhalenverteller Bastiaan de Zwitser.
Gluren bij de Buren wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige bijdrage van bezoekers op de dag zelf. In elke woonkamer staat hiervoor een spaarpot. Dit jaar kun je voor het eerst ook digitaal doneren. Naast de spaarpot is ook een QR-code waarmee je via Tikkie een bedrag kunt overmaken aan Gluren bij de Buren. Zo zorgen we er samen voor dat we volgend jaar ook weer kunnen Gluren!

Bekijk het hele programma in de bijlage of op www.glurenbijdeburenhouten.nl.

Shantykoor Windstilte kan altijd nog zangers en accordeonisten gebruiken, kom dus zondag eens kijken in de Loericker Stee. Je bent welkom op de wekelijkse oefenwoensdagavond, mail dan naar info@windstilte.nl  www.windstilte.nl