• Cultuurnacht 2019

    Rina Knopper

15e Cultuurnacht Houten heeft als thema: Vrijheid

HOUTEN  Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de 15e Cultuurnacht in volle gang. Met subsidieaanvragen, een nieuw thema, nieuwe bestuursleden, sponsoring, crowdfunding en het programma. De afgelopen zomer hebben de programmeurs diverse festivals bezocht en menig bandje zien optreden. Maar ook andere uitingsvormen zoals theater, vertelkunst, poëzie en dans bekeken en beluisterd. Ookis men in gesprek met verschillende partijen over nieuwe locaties en nieuwe programmaonderdelen. 

VRIJHEID ,,In het jaar dat wij 75 jaar vrijheid vieren gaan wij er op 28 maart een mooie invulling aan geven. Vrijheid van onze eigen gedachten, vrijheid in onze vertoning, vrijheid in het hebben van een eigen mening en ook de vrijheid deze te uiten. Vrijheid om ergens in te geloven, vrijheid om te houden van wie wij willen houden, maar ook de vrijheid om ons te uiten tegenover anderen. Vrijheid staat voor het kunnen maken van keuzes die ons vormen tot wie wij vandaag de dag zijn. Vrijheid is daarom ook het vieren van de Cultuurnacht in zijn puurste vorm en een thema dat uitermate geschikt is om iedereen er op zijn/haar eigen wijze invulling aan te geven."

DUTCH PERCUSSION COMMUNITY De organisatie licht alvast een tipje van de sluier op van 28 maart: een optreden van de Dutch Percussion Community (DPC) in de Grund. Zij gaan die avond groots uitpakken met een aankleding die doet denken aan de bevrijding en de periode van net na de oorlog. Uiteraard met de bijbehorende muziek van de Andrew Sisters en Glenn Miller.