• Patrick van Gils overtuigde de zaal.

    Rob Benningen

Pittige masterclass bij IBC

HOUTEN Zo'n 70 werkzoekenden namen vorige week deel aan de masterclass 'pitch en presenteer jezelf naar een nieuwe baan', van het In Between Café Houten. De bevlogen marketeer Patrick van Gils kreeg de zaal mee en uiteindelijk stapte menig deelnemer over de drempel om te netwerken en zichzelf te presenteren.

Agnes Corbeij

Het In Between Café Houten (IBC) is een platform voor werkzoekenden en opdrachtzoekenden. Elke maand organiseert het IBC Houten workshops en netwerkbijeenkomsten. Woensdag 25 oktober kwam Patrick van Gils van TOPpresentaties.nl langs bij Sportpark De Meerpaal.

OVERTUIGING Ton Kasteleijn, coach en loopbaanadviseur en lid van het kernteam van het IBC Houten, is zeer tevreden over de bijeenkomst. "Ik had Van Gils al eerder zien spreken en hij heeft zoveel overtuiging in zijn verhaal. Van een formele setting creëert hij een omgeving waarin mensen verbindingen gaan maken en toegankelijk worden."

Inzet van de masterclass was dat werkzoekenden leerden hoe ze zichzelf goed kunnen presenteren tegenover een werkgever. Ton: "Van Gils heeft een hele ontwapendende werkwijze. Hij zei letterlijk: 'We gaan even lekker prutsen met elkaar.' Daardoor was het makkelijker om je kwetsbaar op te stellen."

VROEGER Het vinden van een baan gaat tegenwoordig heel anders dan vroeger. Ton: "Vroeger vond je een vacature, je schreef een brief en ging op gesprek. De huidige generatie werkt heel anders. Omdat ik zelf ook als recruiter heb gewerkt en de werving en selectie destijds old school ging, ben ik dat ook anders gaan doen. Netwerken is waar het om gaat. Mensen spreken, op iemand afstappen."

Dat is een van de dingen die het IBC Houten de deelnemers wil meegeven. Het IBC Houten team bestaat uit: Ton Kasteleijn, Rob Benningen, Lara Leen en Tinie Bakker. Iedere vierde woensdag van de maand organiseren zij een netwerkcafé, de eerstvolgende is op 22 november. Dan worden er twee workshops gegeven. Voor meer informatie: inbetweencafeh@gmail.com en www.facebook.com/inbetweencafehouten

Een langer verhaal over dit onderwerp staat deze week in de papieren versie van de krant en in de ePaper.