• Wisselende burgemeesters Tim en Lysanne

    Rina Knopper
  • Afscheid Fladderburgemeester Tim

    Rina Knopper

Oud en Nieuw voor Fladderen, fladderburgemeester Tim neemt afscheid

HOUTEN Afgelopen zaterdag liep het plein van het Rond vol met Fladdervrijwilligers in hun tenue. De eerste zaterdag in oktober is het namelijk 'Oud en Nieuw' voor de Fladderorganisatie. Dit jaar had 'Oud en Nieuw' een extraatje. De Fladderburgemeester nam afscheid als burgemeester en hij werd getrakteerd op een feestje op het plein.

Elke eerste zaterdag in oktober wordt het oude Fladderseizoen afgesloten en start er een nieuw seizoen waarin men nieuwe plannetjes bedenkt voor het volgende jaar. Onder het genot van de 'Fladderhap' op het Houtens, worden de avonturen van afgelopen jaar doorgenomen en over nieuwe gebrainstormd. Dit jaar begon het op het Rond, waar Fladderburgemeester Tim de Bruin aankwam in een bakfiets. Alle aanwezige locaties zetten spontaan de Fladderdans in. Natuurlijk gevolgd door Cotton eye Joe en de Zevensprong. Een heus klein Fladderfeestje!

OPVOLGER De nieuwe Fladderburgemeester, Lysanne Scheer, zat aan het stuur van de bakfiets die Tim naar het plein bracht. Tim is zes jaar Fladderburgemeester geweest en kijkt hier met veel plezier op terug. Hij is vooral trots op de tomeloze inzet van alle Fladdervrijwilligers en vooral op de organisatie van het festijn. ,,Ongeveer twee jaar geleden was er voorafgaand aan het Fladderen noodweer voorspelt en ambtsgenoten belden elkaar of het verstandig was Fladderen te laten vervallen, wij in Houten hebben echter een dusdanig 'noodweerplan' dat Fladderen mét akkoord van de gemeente door kon gaan." 

,,Het is dubbel", zegt Tim ,,Ik vind het jammer, maar kijk ook met een goed gevoel terug op de 6 jaar dat ik burgemeester mocht zijn. Ik ben tevreden. Ik ben trots op de organisatie en de club mensen die elk jaar weer voor nieuwe belevenissen en avonturen zorgen.

Waar ik ook trots op ben is de invoering van de groepslocatie 12+. Als organisatie vonden wij het jammer dat Fladderen ophoudt als je naar het voortgezet onderwijs gaat, terwijl de meeste 'Fladderaars' aangaven nog wel even door te willen gaan. Daarom is er een 12+ groep opgezet, een kamp op een locatie buiten Houten. Het bleek een succes te zijn. Een bijkomend voordeel is dat er Fladderaars zijn die zo vanuit deelname aan het kamp doorstromen als vrijwilliger! Maar ik stop niet helemaal met Fladderen hoor! Ik blijf actief als vrijwilliger op locatie Vikingenpoort groep 3 en 4 basisschool."

Op de vraag wat Fladderen Tim als persoon heeft gebracht zegt hij: ,,Een aantal jaar geleden besefte ik dat ik niet genoeg voldoening haalde uit mijn werk en ben ik gaan uitzoeken wat wel mijn 'roeping' is. Het is natuurlijk voor de hand liggend dat ik uitkwam bij het onderwijs! Het brengt mij zoveel om een groep kinderen mee te nemen in hun ontwikkeling dat ik overgestapt ben naar het basisonderwijs en nu les geef op obs Ridderspoor. Mijn motto blijft overeind: 'Het leven moet niet vliegen, maar Fladderen'."