• Hoe wil je wonen in Houten, de gemeente wil het graag weten

    Gemeente Houten

Onderzoek: Hoe wil jij wonen in Houten? Enquête naar woonwensen onder inwoners van 16 t/m 29 jaar

HOUTEN In Houten is er amper woonruimte voor jonge mensen. Daarom wil de gemeente tot 2040 4.000 tot 5.000 nieuwe woningen bouwen, waaronder geschikte woonruimte voor jonge mensen. Maar waar? En wat voor woningen?
Om hier antwoord op te krijgen nodigt de gemeente alle inwoners van 16 t/m 29 jaar uit om mee te doen aan een onderzoek. Wat vind jij belangrijk? Hoe zou jij willen wonen?

De gemeente houdt dit onderzoek onder starters op de woningmarkt omdat jonge mensen tot dusverre amper vertegenwoordigd waren bij bijeenkomsten in juni en juli van dit jaar. Alle inwoners kregen toen de gelegenheid hun mening te geven voor de ontwikkeling van de Ruimtelijke Koers van Houten. (www.houten.nl/ruimtelijkekoers). Wethouder Herman Geerdes kondigde eerder al aan dat de gemeente zich nog extra inspant om ook te horen wat de wensen zijn van de jongere generaties. De gemeente nodigt jonge inwoners op verschillende manieren uit om mee te doen zoals via Facebook en Instagram. Ook hebben 4.000 inwoners een brief ontvangen van wethouder Herman Geerdes.


MEEDOEN? Wil je meedoen? Scan dan de QR-code of ga naar www.houten.nl/woonwensenstarters. Wanneer je meedoet maak je kans op één van de twintig Cinelounge filmcheques van €25!

Meedoen kan tot en met 9 december. De enquête is anoniem en kost ongeveer 10 minuten van jouw tijd.

LESSEN OP DE HEEMLANDEN Ook leerlingen van De Heemlanden kregen de vraag om mee te doen. Hoe zouden jullie willen wonen als je uit huis gaat? Medewerkers van de gemeente gingen vrijdag 29 november met de klas van docente Karin Wuisman (sociale wetenschappen) in gesprek en lieten de jongeren de enquête doen.

Op de vraag wat het leukst is aan wonen in Houten, werd 'gezellig', 'veilig' en 'alles dichtbij' veel genoemd. Op de vraag wat jongeren ervan vinden dat er in Houten extra woningen komen, reageerde een leerling: ,,Ik weet niet hoe ik me dat moet voorstellen. Hebben we daar ruimte voor?"

De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de gemeente voor het ontwikkelen van de Ruimtelijke Koers van Houten. Meer weten? Zie www.houten.nl/ruimtelijkekoers.