• En de winnaar is...

    Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Jeugdtheaterfestival Herfststukjes

HOUTEN Van zondag 20 tot en met vrijdag 25 oktober is het tijd voor het leukste jeugdtheaterfestival in de vakantie. Aan de Slinger pakt uit met drie jeugdtheatervoorstellingen, twee jeugdfilms, randprogrammering en vrolijke aankleding.

Kom naar het theater voor het avontuur 'Boef' (4+) en leer na afloop het 'boevenloopje'. Of kies voor de peuterpret-film 'Lotte op zoek naar de Draken' (AL) of de jeugdfilm 'Mijn bijzondere rare week met Tess' (AL). Op 24 oktober komt de Zilveren Krekel-winnaar 'Oorlog' (6-10 jaar) van Theater Artemis. Met hulp van het decor waarin dingen omvallen, er klein vuurwerk ontploft en het rookt, maken ze het slagveld dat oorlog heet inzichtelijk.

Eet je na afloop pannenkoeken mee?

Weekafsluiter is 'En de winnaar is...'(10+) van BonteHond op 25 oktober. Een troostende voorstelling voor iedereen die zich wel eens onnodig schuldig heeft gevoeld. Over ouders die heel hard schreeuwen, lachen en mooi weer spelen. Met vooraf een activiteit in de foyer en na afloop een workshop waarin je gaat dribbelen, schrijven, stoten en rijmen. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

JONG TALENT: HET DEBUUT Ontdek het talent van de toekomst op 17 oktober bij 'Het Debuut'. Een avond waarop drie pas afgestudeerde ambitieuze makers hun korte(re) voorstelling aan het publiek laten zien. "Een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Spannend (...) en ontwrichtend", 4* de Volkskrant. Een gastheer/vrouw (Peer van de Berg of Janske Dekkers) introduceert de makers en leidt na afloop een gesprek. Ook binnenkort: 'The Great Wonder' (try-out) van Pepijn Gunneweg, 'Kalief van Nederland' door Abdelkader Benali en het uitverkochte 'Alles is wel' van Hun. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

FILM: DOLOR Y GLORIA Op 17 en 18 oktober draait de Spaanse dramafilm 'Dolor y gloria', de nieuwe film van regisseur Pedro Almodóvar (Los Abrazos Rotos, Todo Sobre Mi Madre), met in de hoofdrol Antonio Banderas. Hij speelt een regisseur op leeftijd die terugblikt op de keuzes die hij heeft gemaakt. Penélope Cruz speelt zijn moeder. Almodóvar noemde zijn 21ste film de meest persoonlijke tot nu toe. En verder binnenkort in het filmtheater: 'Instinct', het regiedebuut van Halina Reijn met Carice van Houten en Marwan Kenzari, en de heerlijke Engelse film 'Downton Abbey'. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN Maak kans op twee kaarten voor 'En de winnaar is...' van BonteHond vrijdag 25 oktober 19.30 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor 21 oktober 12 uur onder vermelding van 'winnaar' naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.