• Bibliotheek

Gratis muzikaal voorleesfeest Moppereend Bibliotheek Houten-Schoneveld

HOUTEN Op dinsdag 28 januari van 10.00 – 10.45 uur trakteren de Bibliotheek Houten en Houtens Muziek Collectief kinderen van 2-4 jaar op een vrolijk voorleesfeest met liedjes en muziek in de Bibliotheek Houten-Schoneveld. Vanaf zaterdag 25 januari kunnen gratis kaarten worden afgehaald in de Bibliotheek Houten-Centrum, zolang de voorraad strekt.

Centraal staat het Prentenboek van het Jaar: 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horácek. Daarin loopt Eend te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt…

Christianne Maurer neemt de kinderen mee in de wereld van het prentenboek. Daarbij wisselt ze het voorlezen van het verhaal af met vrolijke muziek. Tot slot gaan de kinderen zelf ook muziek maken.

Er is plek voor 25 kinderen van 2 - 4 jaar en hun ouders. Uitsluitend toegang met een kaartje, vanaf zaterdag 25 januari gratis af te halen in de Bibliotheek Houten-Centrum. Zolang de voorraad strekt. 'Ophalen'/reserveren van een kaartje kan ook per e-mail aan houten@bibliotheeklekijssel.nl. Om iedereen een eerlijke kans te geven, worden alleen e-mails verstuurd vanaf 25 januari 10.00 uur in behandeling genomen.

Van 22 januari t/m 1 februari viert de bibliotheek de Nationale Voorleesdagen, voor baby's, peuters, kleuters en hun ouders.

Kijk voor meer informatie over het Voorleesfeest op 28 januari en de Nationale Voorleesdagen op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleesdagen.