Oude Dorp ook schoonste winkelgebied 2017

HOUTEN Dit jaar voor de tweede keer deed Houten mee aan de competitie Schoonste Winkelgebied van Nederland. De resultaten zijn inmiddels bekend. Het Oude Dorp heeft de fraaie 14e plaats van 2016 niet kunnen vasthouden en kwam nu als beste Houtense winkelcentrum uit op de 54e plaats met een 7,6 ( 2016: 7,8). Het Rond klom op van de 342e plaats vorig jaar naar de 200e plaats en scoorde nu 7,2 ( 2016: 6,9 ), en winkelcentrum Castellum bezet nu de laatste plaats in Houten met een 295e plaats en een 7,0 en dat was nagenoeg dezelfde score als in 2016. Er deden 576 winkelcentra in Nederland mee.

Van de 52 middelgrote gemeentes scoorde de gemeente Houten de 11e plek. De beoordeling gaat over hoe schoon het winkelgebied is, de beleving van bezoekers, het beheer en de inrichting. Dit wordt zowel beoordeeld door het winkelend publiek als door observaties van deskundigen.

Kritische punt voor Het Rond is te weinig 'decoratief groen' en het fijn zwerfafval ( o.a. peuken op straat) zit op niveau B, terwijl dit A zou moeten zijn.

Jan de Jong, voorzitter van de projectgroep Keurmerk Veilig Ondernemen van winkelcentrum Het Rond zegt daarover, dat er al plannen zijn om beide aan te pakken. Het KVO houdt zich bezig met schoon, heel en veilig.

In het Oude Dorp missen de beoordelaars ook 'decoratief groen' en in Castellum valt de 'afwezigheid van voldoende afvalbakken' op. Ieder jaar leveren de rapportages weer aandachtspunten op om aan te werken.