In Opsporing Verzocht: babbeltruc in Houten

HOUTEN Het 83-jarige slachtoffer voelt zich bekeken tijdens het boodschappen doen in het Houtense winkelcentrum Het Rond. Dat gevoel blijkt juist, want op weg naar huis wordt ze de dupe van een babbeltruc.

Eerst bij het Kruidvat en later bij de Lidl valt het mevrouw op dat een haar onbekende man wel érg op haar let, 'toevallig' steeds bij de kassa wanneer ze afrekent. Die man heeft haar pincode afgekeken.

Vlak bij huis wordt de 83-jarige aangesproken door een andere onbekende man en een vrouw. Zij zeggen dat ze een dokterspraktijk zoeken en staan daarbij te hannesen met een landkaart.

Helaas pas een dag later komt het slachtoffer er achter dat haar bankpas is verdwenen. Er zijn dan al duizenden euro's van haar rekening gehaald.

DUIDELIJKE BEELDEN Van twee van de daders zijn er duidelijke beelden. Het gaat om de man die de pincode afkeek en de vrouw met wie hij voortdurend optrok in het winkelcentrum. Zowel de man als de vrouw zijn meerdere keren gefilmd terwijl ze geld opnamen met de gestolen bankpas. De vrouwelijke dader heeft met die pas ook nog wat aankopen afgerekend bij een Action-filiaal in Houten.

Wie (her)kent de man en/of de vrouw op de beelden? Bel dan met de politie op 0800-6070 of meld het online via https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/ of anoniem op 0800-7000.