• Todos lo saben

    Theater Aan de Slinger

Openingsfilm filmfestival Cannes: 'Todos lo saben'

HOUTEN In het echte leven een echtpaar, en op het witte doek ook vaak samen te bewonderen: de Spaanse topacteurs Penélope Cruz en Javier Bardem. Ze spelen in 'Todos lo saben' ('Ze weten het allemaal'), de nieuwe film van regisseur en Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A Separation, The Salesman). Laura (Cruz) en haar gezin reizen terug naar haar geboortedorp in Spanje voor een huwelijk. De bruiloft is een reünie met de hele familie, en haar oude liefde Paco (Bardem). Het feest word plots ruw verstoord door de verdwijning van Laura's dochter. De spannende film draait donderdag 15 en vrijdag 16 november 's avonds in Aan de Slinger, en ook woensdagochtend 21 november in de Filmclub. Tickets en info via www.aandeslinger.nl.

MEER FILMS Dinsdag 20 november draait het ontroerende Noorse drama 'What will people say'. De 16-jarige Nisha leeft in twee culturen: die van haar geadopteerde vaderland (Noorwegen) en die van haar Pakistaanse ouders. Als ze een vriendje krijgt, ontvoert haar vader haar. Hij brengt haar naar familie in Pakistan, waar ze wordt 'heropgevoed'. "Regisseur Iram Haq weet het gevoel van beklemming en uitzichtloosheid goed te vangen" (de Volkskrant). Donderdag 22 en vrijdag 23 november draait 'Life itself'. Een film over het noodlot, vol humor en liefde van regisseur Dan Fogelman (bekend van Crazy, Stupid, Love). Met een sterrencast met Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening, Antonio Banderas e.a. Zie www.aandeslinger.nl.

VERDER IN DE SLINGER Op 15 november komt de zwarte toneelkomedie 'Troost & Zonen' van Theatergroep Suburbia met o.a. Peter Blok en Aus Greidanus sr. Een verhaal over een grootvader, zijn zoon en twee kleinzoons van begin 30. Ze hebben elkaar jaren niet willen zien, maar zijn nu op elkaar aangewezen. "Een buitengewoon charmante, lichtvoetige familieschets." (De Telegraaf) Vrijdag 16 november beschouwt cabaretier Anne Neuteboom de wereld met een frisse blik en brengt ze een avond keihard positivisme, dé trend voor de komende jaren. Chill! Singer-songwriter LAKSHMI speelt met haar vier muzikanten op donderdag 22 november. Haar muziek, die ze zelf omschrijft als Dark Electronic Pop, is een mix van poe¨tische teksten, donkere violen en synthesizers. Ze vertelt in 'ADEM' een muzikaal verhaal over twintiger zijn, en vrouw zijn in een mannenwereld. LAVALU en Thomas Acda zijn uitverkocht. Zie www.aandeslinger.nl.