Opening watertappunten

Houten Drink(t) Water

Wethouder Geerdes deelde samen met jonge sporters het tapwater uit. Ook wordt aandacht besteed aan de 'Gezonde Sportkantine. Als symbool werd een appelboompje geplant. In de kantine komt een mooi aanbod aan gezonde voeding. Dit wordt gerealiseerd door HC Houten, HSSV Houten Dragons en HV Houten, de gebruikers van De Meerpaal.

Water drinken

De gemeente Houten wil een gezonde jeugd. Daarom wil de gemeente water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk maken. De gemeente werkt hierin samen met Sportpunt Houten, Partou Kinderopvang, Peuterspeelschool Houten, Hockeyclub Houten, jongerenvereniging Shine en basisschool de Plantage. Op momenten dat jongeren dorst hebben, drinken ze nu vaak zoete dranken. Onbewust krijgen jongeren zo veel calorieën binnen, wat overgewicht kan veroorzaken. Water lest 100% de dorst met 0% calorieën. Met de aanpak 'Houten Drink(t) Water' kun je niet meer om het drinken van water heen. Kranen, watertappunten en waterflesjes zijn zichtbaar en toegankelijk. En het is ook nog eens gratis: water is in Nederland overal aanwezig.

Watertappunten

Eind april worden in totaal drie watertappunten geopend in Houten. De watertappunten staan op plaatsen waar veel jongeren komen en waar gesport wordt. Jong en oud: iedereen kan gebruik maken van deze gratis voorziening. De watertappunten staan op Locatie De Meerpaal, Locatie Kruisboog (naast sporthal De Kruisboog, ter hoogte van sportkooi) en Locatie OBS De Plantage. De wethouder zal deze week de andere tappunten openen.(JvA)