Open tuinen in Schalkwijk

SCHALKWIJK - De eerste bloembolletjes steken hun kopjes alweer boven de grond. En al zou je het nog niet zeggen, het voorjaar is toch voorzichtig in aantocht. Daarom organiseren drie Schalkwijkse tuinen op 15 februari de eerste open tuinen dag van het nieuwe jaar. Als het niet meer te streng gaat winteren zijn in alle tuinen al diverse voorjaarsbloeiers te bewonderen, er zijn dan zeker sneeuwklokjes in bloei.

De tuinen zijn open op zondag 15 februari tussen 11 en 15:30 uur. Toegang is gratis.

Bij Tuin Brassica ben je welkom om naar de sneeuwklokjes te komen kijken. En er worden verse Schalkwijkse wafels van ouderwets ijzer gebakken en geserveerd bij de koffie, omdat het ook carnaval en valentijn is. Twee andere Schalkwijkse tuinen die ook open zijn: De Pullenhof aan het Molenpad 5 en de Antoniahoeve aan Overeind 84. Bij de Antoniahoeve wordt een lekker hartig hapje klaargemaakt voor de gasten. De Pullenhof is ook op zaterdag open op dezelfde tijd.

Let wel op, dat op 15 februari ook de carnavalsoptocht is in Schalkwijk, daarom is het misschien tussen 12 en 14 uur iets lastiger om de tuinen te bereiken. Meer informatie: www.tuin-brassica.nl, www.pullenhof.nl, www.vergadercentrumhouten.nl.