Oosting E&O doorbreekt ongeslagen status Alphadeuren

HOUTEN De handballers van Alphadeuren Houten hebben hun matige reeks niet kunnen omzetten in een thuisoverwinning tegen het Drentse E&O uit Emmen. De ploeg van Hans van Dijk is na een prima start in de competitie teruggevallen in een matige reeks wedstrijden en verliest hierdoor de aansluiting met de kop van de ranglijst. Zijn Jarn van Gool en Thomas van Wijk weer fit is het nu Jorick de Bruijn die vanaf de bank mag toekijken met een schouderluxatie, opgelopen in de uitwedstrijd bij AHV Swift. De ploeg van coach Edwin Kippers is fit en zij bezetten de 2e plaats op de ranglijst.

In een gezellige drukke sporthal komt de thuisploeg goed uit de startblokken en op een 4-1 voorsprong. Houten is gretig en het eerste doelpunt valt in de categorie 'super', vanwege de mooie pass van Jarn van Gool op Stijn Hoefnagels. De ene pass volgt de andere op en zowel Harmen Voogt als de keeper van de gasten hebben een aantal prima reddingen. E&O ziet kans om weer aan te sluiten en na krap 9 minuten in de wedstrijd is de stand gelijk 4-4. Er vallen veel gele kaarten in het begin van de wedstrijd en beide ploegen krijgen een 7-meter toegekend. Houten is een aantal keren slordig in de passing en de Emmenaren komen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en lopen uit naar 7-9. E&O komt in ondertal en Harmen Voogt voorkomt veel schade en speelt een prachtige break-out op Stijn die vervolgens Riemer van Markus voorziet van een pass en het is weer gelijk 9-9.

De ploegen ontlopen elkaar niet veel, de doelpunten vallen om en om en met nog ruim 8 minuten op de klok neemt trainer/coach Hans van Dijk een time-out, de stand is dan 11-12. Er is van alles aan de hand, van overtredingen tot toneelspel en de scheidsrechters hebben ogen en oren tekort. Vlak voor rust, bij een stand van 15-16 is het Edwin Kippers die zijn mannen bijeen roept, heeft Harmen wederom een redding en maakt topscoorder Jarn zijn 5e doelpunt van de wedstrijd en is het 16-16.Houten komt dan ook nog in ondertal en schiet E&O zich naar een voorsprong 16-17.

Direct na rust……..1.48 minuten staat Houten nog in ondertal en in die korte tijd ziet E&O kans om de voorspong te vergroten naar 17-20. Een schot van Houten verdwijnt naast het doel en er zijn slechts 3.27 minuten gespeeld. Houten komt wederom in ondertal terecht. Harmen keert de bijbehorende 7-meter en Daan Molenbroek van de Emmenaren is een plaag met zijn afstandsschoten voor de dekking van Houten. Hij scoort 3 maal op rij en de stand is na 6.52 minuten 18-23 en de tijdstraffen voor Houten vliegen om je oren. Sommigen zijn zwaar bestraft en niet altijd evenredig. Waar Houten meteen mag vertrekken komt er bij E&O een aantal keren alleen een bestraffend vingertje aan te pas. Bij een stand van 18-25 pept Hans van Dijk middels een time-out zijn jongens op maar de onvrede heeft de overhand en E&O maakt gebruik van dit voordeel. Er sluipen fouten in, kansen verspeelt en met nog 10 minuten op de klok is de achterstand 22-29. Pepijn Teeuwissen komt bij de thuisploeg onder de lat en hij zit meteen goed in de wedstrijd. Houten kruipt dichterbij en bij een stand van 25-30 neemt coach Edwin Kippers een time-out en brengt een aantal verse krachten binnen de lijnen. Houten maakt gebruik van deze kans en komt terug tot aan de 29-30 middels een doelpunt van Ilon Willems. Het publiek gaat er achter staan, er zijn dan nog ruim 4 minuten te gaan en de gelijkmaker hangt in de lucht maar het lukt Houten niet om hier zorgvuldig mee om te gaan. De winst gaat mee naar Drenthe. Eindstand 30-33. Felicitaties zijn voor E&O en volgende week spelen onze heren wederom thuis. De return wedstrijd tegen het Haagse Hellas staat op het programma. Hellas dat aan een goede reeks wedstrijden bezig is en Houten met 1 punt voorbij is op de ranglijst.

De mannen rekenen eens temeer op uw steun!