• Ook de familie van Dijk van Hofstede Rhijnauwen doet mee met het concept Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust.

    Marjolein de Wit

Ook Hofstede Rhijnauwen boert bewust

BUNNIK Bij de familie Van Dijk op Hofstede Rhijnauwen werd afgelopen vrijdag het Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust bord onthult. En er was feest voor koe Nelleke 107, die al 100.000 kg melk heeft geproduceerd in ruim 10 jaar tijd.

Agnes Corbeij

Binnen Kromme Rijn Boert en Teelt bewust zoeken boeren en fruittelers uit de Kromme Rijnstreek actief het contact met de burger op. Op deze manier willen zij de burger betrekken bij wat er op hun bedrijf gebeurt en laten zien waarom ze zo trots zijn op wat ze produceren.

ONTHULLING Terwijl Nelleke 107 in het naastgelegen weiland lekker lag te herkauwen, werd in het bijzijn van wethouder Rob Zakee (Bunnik) en wethouder Kees Geldof (Utrecht) samen met Kees van Dijk een zogenaamde koeiendeken verwijderd, waardoor het bord zichtbaar werd. Door het scannen van de QR-code op het bord kunnen voorbijgangers ter plaatse meer te weten komen over het bedrijf van de familie van Dijk.

De boerderij ligt op het Landgoed Amelisweerd aan de Rhijnauwenselaan - vlak bij het pannenkoekenhuis - en is een bijzondere plek voor een boerenbedrijf anno 2016. Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust is dan ook blij dat de familie Van Dijk deel neemt aan dit initiatief. De bedrijven die meedoen krijgen een bedrijfslabel.

VISITEKAARTJE Deze bedrijven zijn niet per definitie bewuster of beter dan hun buren. Maar ze zijn wel nadrukkelijk het visitekaartjes van de sector die het verhaal van de sector op een goede manier uitdragen. Op www.krommerijnboertenteeltbewust.nl en op Facebook is er meer over te lezen. Ook worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust wordt gecoördineerd door gebiedscoöperatie O-gen in Scherpenzeel. Initiatiefnemers zijn veehouders en fruittelers uit de Kromme Rijnstreek. Het volgende bord wordt onthult op zaterdag 18 juni aanstaande bij boerderij Nieuw Slagmaat aan de Marsdijk.