• Demonstratie plukmethoden

    Ali van Vemde

Oogstfeest Krommerijnstreek

COTHEN Het tweejaarlijks Oogstfeest aan de Kapelleweg wordt zaterdag 26 augustus weer gehouden. Een dag om de bezoekers te laten meekijken op het agrarisch bedrijf. Maak kennis met de melkveehouderij van Hans van Rooijen, het akkerbouwbedrijf van Bert de With en het fruitteeltbedrijf van Jos van Rijn. De organisatie van het Oogstfeest wil hiermee bereiken dat boeren, burgers en buitenlui elkaar blijven begrijpen en respecteren.

Ali van Vemde

U zult zien dat het werk veel meer inhoudt dan alleen maar de koeien melken, het fruit plukken en het oogsten van suikerbieten of graan. De bevlogen ondernemers vertellen u graag over alle ontwikkelingen waarmee zij landelijk en internationaal te maken krijgen. Het vraagt flexibiliteit om hier goed mee om te gaan en gericht te blijven op de toekomst.

PROGRAMMA Het Oogstfeest wordt om 10.00 uur op bijzondere wijze geopend door wethouder Hans Marchal op het evenemententerrein. Daarna zijn er tal van activiteiten. Kinderen krijgen een gratis strippenkaart waarmee ze alle spelletjes kunnen bezoeken. Rondleidingen, demonstraties, muziek en veekeuringen, het is er allemaal te vinden. De dag wordt afgesloten met een tentfeest, georganiseerd door de PJGU Langbroek. Kijk voor alle informatie op www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl of kijk naar het programma in 't Groentje.