• Douwe: 'Het leuke aan de opdracht is dat je op een andere manieren naar gebouwen kijkt.'

  Douwe (3 atheneum College de Heemlanden)
 • Willemijn: 'Ik fietste door Houten op zoek naar een goed gebouw. Ik kwam deze tegen. Het eindresultaat is best leuk!'

  Willemijn (atheneum 3 College de Heemlanden)
 • Guido (atheneum 3 College de Heemlanden)
 • Nora: 'Ik vond het aluminium centrum altijd al boeiend. Ik heb dit gebouw gefotografeerd, omdat dit bijzondere ritme te zien is in de pilaren waar het gebouw op staat.'

  Nora (atheneum 3 College de Heemlanden)
 • Karlijn: - Als ik langs rijd deze plek rijd, zie ik een unieke rij huizen staan. Met telkens dezelfde vorm en met houten latten: een aparte structuur. -

  Karlijn (atheneum 3 College de Heemlanden)
 • Marloes Toonen (docent beeldende vorming): 'De foto's vormen de basis voor een later te maken linosnede'.

  Marloes Toonen

Kies de beste foto!

HOUTEN Leerlingen uit 3 atheneum van College de Heemlanden zijn voor het vak beeldende vorming Houten ingetrokken om foto's te maken van de architectuur. Zij gingen op zoek naar herhaling, ritme en patronen om zo tot abstracte beelden van de werkelijkheid te komen.

Na de eerste stemronde op school zijn de 5 foto's die op deze pagina staan nog in de race om de fotowedstrijd te winnen.

Aan alle lezers van 't Groentje: breng ook je stem door je favoriete naam te mailen naar marloestoonen@heemlanden.nl. Op de website www.heemlanden.nl maken zij volgende week de winnaar bekend. U kunt de komende periode de foto's komen bekijken op de vide van College de Heemlanden in het Huis van Houten.