• De Fontein

    De Fontein Houten

De Fontein 'excellente' school

HOUTEN Basisschool De Fontein in Houten mag zich vanaf nu 'excellent' noemen. Die eretitel werd maandagochtend op feestelijke wijze uitgereikt op de scholen zelf.

Scholen die het predicaat 'excellent' willen krijgen, moeten zich daar zelf voor aanmelden. Hun profielen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die op bezoek komt en ook gesprekken voert met de school. Als de titel wordt toegekend, betekent dit dat de school onderwijs biedt van goede kwaliteit en uitblinkt met een specifiek profiel. De scholen mogen het predicaat drie jaar dragen.


Directeur Corrie van der Sar van De Fontein vertelt dat haar school uitblinkt vanwege hun concept dat gebaseerd is op de zeven gewoonten van Stephen Covey. ,,Wij streven niet naar de hoogste cito-score, maar vinden het belangrijker dat elk kind zich kan ontwikkelen. Zo begeleiden we hoogbegaafde kinderen en hebben we al jaren geen kind verwezen naar speciaal onderwijs. Toen een kwetsbare groep 8-leerling van de jury de vraag kreeg wat ze zo leuk vond aan de school, antwoordde ze: 'Dat ik hier mezelf mag zijn."
,,Wij hebben ons aangemeld omdat wij merkten dat professionals die bij ons langskwamen, bepaalde zaken opviel die wijzelf heel vanzelfsprekend vinden. De Inspectie van het Onderwijs stimuleerde ons bovendien mee te doen. Dan is het ook fijn om die erkenning te krijgen", aldus Van der Sar.

(bron: RTV Utrecht)