Nominaties Sportgala Houten bekend

Sportman & Sportvrouw

In de categorie Sportman van het Jaar zijn Tim van der Horst (beach tennis), Ayoub Bouhtala (karate) en Jeroen Manschot (scheidrechter Betaald Voetbal) genomineerd. Helaas is het aantal sportvrouwen in Houten schaars en zijn er twee dames die zullen strijden om de titel: Jessica van Schaik en Janet van Woudenberg. Met een NK titel bij het rolstoeldansen voor Jessica en een 4e plaats bij het WK Ironman triatlon van Janet hebben beiden mooie prestaties behaald.

Sportploeg & Sportinitiatief

In tegenstelling tot de sportvrouwen, waren er dit jaar veel sportploegen succesvol en de keuze was dan ook lastig. De strijd om de titel van beste Sportploeg 2014 zal gaan tussen Dames 1 van HC Houten, Heren 1 van volleybalvereniging Taurus en Jeugd 7 van BV Houten.

Dit jaar wordt aan een sportorganisatie een prijs beschikbaar gesteld voor een Inspirerend Sportinitiatief. Daarbij zijn de nominaties voor Judo Groot Houten, dansstudio Olga van Koningsbrugge en Stichting Sportieve Recreatie Houten. Daarnaast wordt een stimuleringsprijs Special Sports uitgereikt aan de vereniging, die het sportaanbod voor mensen met een beperking wil versterken of uitbreiden.

Sporttalent

De prijs van Sporttalent van het Jaar wordt mogelijk gemaakt de stichting Onze Lieve Vrouwe Broederschap. In deze categorie zijn Tom van Steenis (volleybal) en Walter Vlaanderen (rolstoelbasketbal) genomineerd.

Sportvrijwilliger & Sportfoto

Sportorganisaties kunnen niet zonder de inzet van vrijwilligers. Voor deze categorie is de keuze gevallen op Tineke Matulessy voor haar werkzaamheden bij onder andere de activiteitencommissie van Houten Dragons en op Willem van der Linden, die al jaren actief is binnen VC Houten. Het duo Lolkje Smilda en Daphne Bijkerk zijn genomineerd voor hun inzet bij de Dance-Powergroep van Stardance. Uit de ingestuurde sportfoto's is de keuze gevallen op een foto van Handbal Houten, waarbij twee heren van Alphadeuren in duel zijn met de tegenstander, gemaakt door Hanna Koops. Fotograaf Shody Careman maakte een foto van het Pony Carroussel Team van Zilfia's Hoeve. Rob Benning wist sport, plezier en verbroedering vast te leggen in een foto bij FC Delta Sports.

Informatie over alle nominaties is te vinden op de website van het Sportgala Houten (www.sportgalahouten.nl). Hier kan ook gestemd worden op uw favoriete sporter. (JvA)