• Beautiful

    Francois Duhamel

Nominaties en prijzen voor 'Beautiful boy'

HOUTEN In de eerste week van Februari Filmmaand draait bij Aan de Slinger het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. 'Beautiful Boy' is het Engelstalige debuut van regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen). Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Golden Globe en BAFTA genomineerde Timothe´e Chalamet) zijn twee handen op e´e´n buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, besluit hij alles in het werk te stellen om zijn zoon te helpen. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? De film draait op donderdag 7 en vrijdag 8 februari. Bestel tickets via www.aandeslinger.nl.

OOK TIJDENS FEBRUARI FILMMAAND "That's one small step for man, one giant leap for mankind". Wie kent ze niet, de legendarische woorden van Neil Armstrong? Op vrijdag 1 februari start Februari Filmmaand met de film 'First Man', waarin Ryan Gosling de beroemde astronaut speelt. Filmliefhebber of filmkenner? Vorm samen met wat vrienden een team en kom er op zaterdag 2 februari achter tijdens de FilmQuiz! Op 5 februari draait 'Roma', een film over de middenklasse in Mexico City. Genomineerd voor maar liefst vier Oscars, waaronder Beste film. In 'Le gamin au vélo' wordt de in de steek gelaten 11-jarige Cyril liefdevol opgevangen door de kapster Samantha. De film draait op 6 februari in de serie Zin in film; films waarin zingeving centraal staat. Op 10 februari draaien bij IDFA on Tour films die bekroond zijn tijdens de laatste editie van het Amsterdamse documentairefestival. Tickets via www.aandeslinger.nl!

VERDER IN AAN DE SLINGER Donderdag 31 januari is het toneelstuk 'Emma wil leven' te zien. Een even intens als intiem portret van Solo Stories, met inleiding. Reuring organiseert i.s.m. Kunst om de Hoek op zaterdag 9 februari de 'live Portretsessie'. Vijf kunstenaars maken in de foyer van Aan de Slinger een portret, geïnteresseerden kunnen dit bijwonen en vragen stellen aan het model en de kunstenaars. 's Avonds spelen de mannen van Rapalje in de grote zaal Schotse en Ierse 'evergreens' en zingt Elke Vierveijzer in de Kleine Zaal prachtige, ontroerende en geestige liedjes. De voorstellingen van Matroesjka en Micha Wertheim zijn uitverkocht. De voorstelling van Louise Korthals is afgelast. Zie www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film 'Beautiful boy' op vrijdag 8 februari aanvang 20.00 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor woensdag 6 februari 12 uur onder vermelding van 'boy' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.