• Gerard Hurkmans

Nieuwe Hoofdredacteur Omroep Houten

HOUTEN Omroep Houten heeft een nieuwe hoofdredacteur. Na een uitgebreide selectieprocedure is Gerard Hurkmans door het bestuur voorgedragen. Het Programma Beleidbepalend Orgaan (PBO) heeft Hurkmans onlangs benoemd. Hurkmans is werkzaam als eigenaar van een adviesbureau op het gebied van Personeel & Organisatie.

Gerard Hurkmans (63) is al lange tijd betrokken bij Omroep Houten als redactielid van het politieke programma Daar Hou Ik U aan dat wekelijks op de woensdagavond wordt uitzonden op 107.3 FM. Hij kent de omroep dus van binnenuit en heeft veel zin om aan de slag te gaan: "Omroep Houten is een interessante vrijwilligersorganisatie met medewerkers die hart voor Houten hebben. Aan de totstandkoming van video- en radioproducties wordt door vele vrijwilligers gewerkt, zowel voor als achter de schermen. Ik kijk er naar uit om een verbindende rol te spelen en bij te dragen aan de ontwikkeling van onze omroep. Het verder uitwerken van de samenwerking in ons regionaal medialandschap is daarbij een belangrijk speerpunt omroep" aldus Hurkmans.

Op 8 juli 2016 legde Charles Verwimp zijn taken neer als waarnemend hoofdredacteur. Bestuursvoorzitter Paul van Ruitenbeek dankte hem tijdens de seizoensluiting van de omroep in cultuurcentrum Schoneveld voor zijn werkzaamheden en inzet in de afgelopen periode. Charles Verwimp blijft actief voor de omroep als coördinator video, lid van de redactieraad en lid van het PBO.

Omroep Houten wordt gemaakt voor en door Houtenaren. HoutenFM is onderdeel van Omroep Houten en is iedere dag live te beluisteren op 107.3 FM en via internet. Kijk voor actuele Houtense Verhalen op www.omroephouten.nl