• Sinds vorige week rijdt buslijn 44, tussen Houten en Vianen

    U-OV

Nieuwe buslijn van start

HOUTEN/VIANEN Vervoerder U-OV startte donderdag een proef met een nieuwe buslijn. De bus, lijn 44, rijdt tussen Vianen en Houten. De route is meteen doorgetrokken naar Zeist, met lijn 43 via Odijk. Al jaren was vraag naar deze route. Nieuwe woonwijken in Vianen worden hierdoor ontsloten, net als bedrijventerreinen. Veel forenzen zijn er blij mee.

Agnes Corbeij

Wethouder Van Dalen is blij met de buslijn. ''Duurzaam vervoer is voor de gemeente Houten van groot belang. Openbaar vervoer valt daaronder. Net zoals de fiets. Houten is genomineerd voor de prijs van Fietsstad 2018. Juist de combinatie van de fiets en openbaar vervoer kunnen uitkomst bieden voor woon-werkverkeer. We zijn dan ook blij met de buslijnen 43 en 44.''

AFTRAP De aftrap van de nieuwe buslijn werd gedaan door Michel van den Munckhof (directeur U-OV) en Jacqueline Verbeek (gedeputeerde). De proef draait drie jaar. In 2020 besluit de provincie Utrecht naar aanleiding van de uitkomsten en evaluatie van de proef of de nieuwe lijn 44 in combinatie met lijn 43 definitief wordt opgenomen in de dienstregeling.

Daar rijdt hij via de nieuwe wijken Hoef en Haag  richting het centrum tot aan Hotel Vianen. Vanaf station Houten rijdt de bus door als lijn 43, richting station Driebergen-Zeist.

PROEF Het is bijzonder, dat er een buslijn bij komt. Deze verbinding stond al jaren op het verlanglijstje van velen en nu is het zover. Verbeek liet weten dat de proef geslaagd is als lijn 44 gemiddeld 700 mensen van A naar B vervoert en lijn 43 250 mensen meer meeneemt dan voorheen.