• Jansen Bouwontwikkeling bv

Nieuwbouwplan De Kiem van Houten

HOUTEN Nieuwbouwplan De Kiem van Houten gaat op donderdag 22 november a.s. in verkoop met een eerste deelfase. Velen wachten al lang op de mogelijkheid om te kunnen wonen op het tot nu toe braakliggende terrein tussen Castellum en de recreatieplassen in Houten-zuid. Jansen Bouwontwikkeling B.V. uit Wijchen heeft de ontwikkeling in samenwerking met de gemeente Houten voortvarend opgepakt en staat in de startblokken voor de verkoop van de eerste deelfase.

De Kiem van Houten wordt de eerste wijk in Houten waar Nul-op-de-Meter bouwen grootschalig wordt toegepast. Wie er nieuw gaat wonen is goed voorbereid op duurzaam en energiebewust wonen. De komende jaren worden er in enkele fases 308 woningen gebouwd. De eerste fase (Fase 1B) biedt 34 tussenwoningen in 2 types, 8 hoekwoningen en 24 tweekappers in 2 varianten. In totaal 66 woningen dus, die gebouwd worden door Bouwbedrijf Van Grunsven Erp B.V. Het project is bedoeld voor jong en oud, dus ook voor mensen die een slaapkamer en badkamer op de begane grond willen. Zelfs een liftvoorziening is mogelijk. Over enkele jaren is de wijk klaar en fiets je door een mooie mix van rijwoningen, tweekappers, patiobungalows, vrijstaande woningen én (huur)appartementen. De Kiem van Houten is ruimtelijk en groen van opzet. De Klimaatadaptatiegedachte – het inrichten van de openbare ruimte met het oog op toekomstige klimaatveranderingen – wordt toegepast door onder andere beperking van verhardingen met o.a. 'groene' parkeervakken, dubbel gebruik van parkeerruimte en duurzame wateropvang. Ook worden op diverse locaties in het plan laadpalen geplaatst.

Voor wie in Houten op zoek is naar een woning – met Nul-op-de-Meter – biedt De Kiem van Houten de eerste mogelijkheid en tegelijk de laatse kans om ideaal vlakbij Castellum, recreatieplassen en centraal in het land te wonen. Belangstellenden zijn welkom tijdens de start verkoop op donderdag 22 november a.s. tussen 18.00-20.00 uur in De Roskam, Plein 25 in Houten na aanmelding via de projectsite www.dekiemvanhouten.nl.

De Keizer Makelaarsgroep en Brecheisen Makelaar, beiden gevestigd in Houten, verkopen de woningen.