• Zorroo overgewichtbegeleiding

NIEUW: overgewichtbegeleiding in Houten

HOUTEN Wilt u uw overgewicht te lijf? Vanaf heden biedt Zorroo overgewichtbegeleiding in Houten. Iedereen die blijvend gewicht wil verliezen door het aanpassen van zijn of haar leefstijl kan zich hiervoor aanmelden. De overgewichtbegeleiding start op maandag 27 mei a.s. in het wijkcentrum Schoneveld, Zonnehout 36 te Houten.

Op het moment heeft bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. En deze groep wordt nog steeds groter. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Er zijn dan meer gezondheidsrisico's. Vaak hebben mensen met overgewicht er al van alles aan gedaan om gewicht te verliezen, maar blijkt het moeilijk om dit vol te houden. Zorroo kan u hierin begeleiden.

Het leefstijlprogramma Overgewicht te lijf is voor volwassenen met een BMI vanaf 30 én voor volwassenen met een BMI vanaf 25 in combinatie met een gewicht gerelateerd gezondheidsrisico zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten.

Het totale programma duurt 2 jaar. Jaarlijks heeft u 4 individuele gesprekken en 8 groepsbijeenkomsten met een leefstijlcoach. Samen met u maakt de leefstijlcoach een realistisch behandelplan om blijvend gewicht te verliezen. Dit plan sluit volledig aan bij uw wensen, interesses én mogelijkheden. Andere zorgverleners die mogelijk bij de begeleiding betrokken kunnen worden zijn een diëtist, fysiotherapeut, praktijkondersteuner GGz of beweegcoach. Samen met u streven we naar een gezond gewicht waarbij u zich sterker en beter voelt.

Zorroo is specialist op het gebied van overgewicht en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving. De kwaliteit van de overgewichtbegeleiding staat bij Zorroo hoog in het vaandel. Het programma voldoet dan ook aan de zorgstandaarden in Nederland. Bovendien hebben de leefstijlcoaches een speciale opleiding gevolgd om u optimaal te kunnen begeleiden met uw overgewicht. Zij zijn ook lid van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland.

De kosten voor de leefstijlcoach worden volledig vergoed vanuit uw basisverzekering en hebben geen invloed op uw eigen risico.

U kunt zich aanmelden voor de overgewichtbegeleiding via het aanmeldformulier op www.zorroo.nl. Ook vindt u hier extra informatie.