Nieuw: KIES groep voor jongeren van gescheiden ouders in Houten

HOUTEN Kinderen kiezen niet voor een scheiding tussen hun ouders, maar waar ze wel voor kunnen kiezen is hoe ze zelf met de scheiding en de veranderende situatie willen omgaan. In de KIES groep leren de jongeren van en met elkaar en ervaren ze dat ze niet de enige zijn. Ze leren voor zichzelf op te komen door te praten over hun gevoelens en gedachten en alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. In de groep besteden we veel aandacht aan onderwerpen die de jongeren zelf inbrengen. De groep is bestemd voor jongeren op het voortgezet onderwijs van 11 - 16 jaar, woonachtig in de gemeente Houten en omgeving en van wie de ouders korte of langere tijd gescheiden zijn. Startdatum intake: woensdag 13 september. Startdatum groep: woensdag 27 september.

RESULTAAT De KIES groep is evidence based. Na afloop van de groep:

begrijpen jongeren de echtscheiding beter en kunnen ze beter omgaan met de veranderde thuissituatie en met hun gevoelens en ervaringen.

hebben ze een verbeterd gevoel van welzijn en zitten ze lekkerder in hun vel.

communiceren ze meer en beter met hun ouders

weten ze beter wat ze kunnen doen als er problemen zijn.

Aanmelding en/of informatie

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Patricia te Braak, groepsmaatschappelijk werker en KIES coach, bereikbaar via 06 10650181 of e-mail p.tebraak@vitras.nl