• Basisschoolleerlingen ontdekken De Keercamp

    NME
  • Basisschoolleerlingen ontdekken De Keercamp

    NME
  • Basisschoolleerlingen ontdekken De Keercamp

    NME

Basisschoolleerlingen ontdekken De Keercamp

HOUTEN Donderdag 3 oktober organiseerden Kinderboerderij Buitenwereld, Natuur- en Milieu Educatie en Sportpunt Houten het evenement "Ontdek de Keercamp". Kinderen van diverse basisscholen maakten kennis met het footgolf parcours, het natuurpad en de kinderboerderij.

Om 8.50 stond de eerste klas klaar om te beginnen. De klas werd opgesplitst in twee groepen. Één groep ging mee met vrijwilligers van Natuur- en Milieu Educatie. Die gingen het natuurpad op voor een echt kriebelbeestjes bootcamp: lopen als een duizendpoot, eiwerpen als een libel en springen als een sprinkhaan.

De andere groep ging naar de kinderboerderij en de speeltuin waar onder leiding van de vrijwilligers van Ars-Peintura kleurrijke dieren verzonnen en geschilderd werden. Ook medewerkers van Werk en inkomen Lekstroom begeleidden deze dag als vrijwilliger groepjes kinderen op het natuurpad en bij het schilderen. Vervolgens kregen alle kinderen een voetbal en gingen ze in kleine groepjes langs de verschillende holes. De kinderen probeerden om in zo min mogelijk schoten de voetbal in de hole te krijgen. Hierbij werden de eerste klassen begeleid door de FC Utrecht oldstars. Wethouder Hilde de Groot kwam tijdens dit evenement langs voor een bezoek om de activiteiten te zien én zelf te ervaren. Tegen 15.00 uur vertrok de laatste groep vanuit het Imkerspark na eerst nog een lekker appeltje gegeten te hebben.

De organiserende partijen kijken terug op een geslaagde dag en hopen vele kinderen met ouders nog eens terug te zien op het footgolf parcours, het natuurpad en/of de kinderboerderij. Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Groen doet Goed.