• Fort 't Hemeltje

    John van Amerongen

Natuur in de opvoeding

HOUTEN Veel jonge ouders zijn zich bewust van het belang van de natuur in de opvoeding van hun kind. De natuur is gezond en nodigt uit tot bewegen. Hierdoor ontwikkelt het kind zijn motoriek en zelfvertrouwen. Maar wat kun je als ouders doen om die doelen te bereiken?

De projectgroep 'Groen doet goed' van de gemeente Houten onderstreept dit belang van de natuur voor jonge kinderen. Zij stimuleert gezinnen met kinderen om naar buiten te gaan. Groene maatjes heeft in opdracht van de projectgroep een workshop 'Opvoeden in het groen' ontwikkeld. De workshop is bedoeld voor ouders en kinderen van 4 – 7 jaar, maar jongere en oudere kinderen komen ook aan bod, want het is een gezinsactiviteit.

De workshop wordt 4x georganiseerd, elk seizoen één keer. De eerste workshop is op vrijdag 23 maart, van 15.00 tot 17.00u op fort 't Hemeltje, één van de natuurpareltjes van Staatsbosbeheer. Deelname is gratis. U kunt uw gezin aanmelden via: info@groenemaatjes.nl. Op www.groenemaatjes.nl leest u meer over de workshop, bijvoorbeeld de andere data.