Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek

HOUTEN - Peuters, kleuters en hun (groot)ouders kunnen weer genieten van voorlezen, knutselen en muziek in de beide Bibliotheekvestigingen in Houten tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 21 t/m 31 januari. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, 'Boer Boris gaat naar zee'.

Alle activiteiten die op het programma staan zijn gratis:

woensdag 21 januari 10.00 - 11.00 uur in Houten-Centrum en Houten-Schoneveld: Voorleesontbijt Feestelijke start van de Nationale Voorleesdagen. Hiervoor zijn peutergroepen uitgenodigd, maar ook andere peuters en hun ouders zijn welkom. De kinderen krijgen een lekker bolletje of krentenbolletje.

Het voorlezen wordt voor de gelegenheid verzorgd door twee bekende Houtenaren. In Houten-Schoneveld is dat jeugdschrijver Karine Jekel en in Houten-Centrum Arjen Berendse van Theater Aan de Slinger.

Zaterdag 24 januari 10.00 - 10.45 uur in Houten-Centrum, woensdag 28 januari van 10.30 - 11.15 uur in Houten-Schoneveld: Muziek op Schoot Een muzikale voorleesbeleving rond het Prentenboek van het Jaar voor peuters en hun (groot)ouders met Muziek op schoot-docente Christianne Maurer. Al zingend reizen de kinderen met Boer Boris mee naar zee.

Zaterdag 31 januari 11.00 - 13.30 uur, doorlopend Prentenboeken TopTien Alle prentenboeken uit de TopTien van 2015 worden voorgelezen, voor peuters en kleuters.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/ijsselstein en www.nationalevoorleesdagen.nl.