Nationale Molendag

WERKHOVEN Tijdens de Molendag op 14 mei zal er bij Korenmolen 'Rijn & Weert' zoals ieder jaar een gezellige molenmarkt worden gehouden, worden er wafels gebakken en is de molen van top tot teen te bezichtigen.

Tijdens deze landelijke Molendag staan de Werkhovense molenaars vanaf 10.00 uur weer voor u klaar om u rond te leiden door hun molen. Zie hoe het graan op windkracht tot meel wordt gemalen, en hoe de molenaar van volkorenmeel bloem en andere meelproducten maakt. Uiteraard zijn er ook diverse molenproducten te koop. Naast de beproefde pannenkoekenmix en andere meelsoorten kunt u ook bij de molenaar terecht voor diverse bak- en broodmixen. Op het knusse Molenplein aan de voet van 'Rijn en Weert' staan een aantal marktkraampjes met diverse streekproducten, Fair Trade producten, en allerlei andere zaken. Ook aan de kinderen wordt gedacht.

En wat is een Molendag in Werkhoven zonder de overheerlijke wafels van Bets van Echtelt? Bets bakt al vele jaren wafels tijdens open dagen in en om de molen, en ook dit jaar is ze er gelukkig weer bij. Kom op tijd, want op is op!