• Nachtvlindernacht

    IVN
  • Nachtvlinder Rood Weeskind

    Els Tove

Nachtvlindernacht

HOUTEN Wel eens een witte tijger, een bruine snuit-uil of pauwoogpijlstaart gezien? En wie wist dat er 's nachts huismoeders en rode weeskinderen in het park zijn? Het zijn allemaal nachtvlinders. Nieuwsgierig? Kom en doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht.

Elk jaar worden in heel Nederland de nachtvlindersoorten bekeken en geteld. Alle soorten worden gedetermineerd en doorgegeven aan www.waarneming.nl en deze gegevens worden onder andere gebruikt door De Vlinderstichting.

IVN Nieuwegein houdt samen met Milieuwerkgroep Houten een Nachtvlindernacht op 22 juni in het Natuurkwartier (Milieu Educatie Centrum) in Nieuwegein. Inloop is vanaf 21.30 uur met koffie, thee en sap. Om 21.45 uur is er een presentatie van de verschillende nachtvlindersoorten zodat je er al wat meer van weet. Om 22.15 uur wordt gestart met nachtvlinders bekijken.

De nachtvlinders worden onder andere gelokt op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met een groot doek met licht erachter. Samen wordt gekeken welke vlinders eropaf komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Neem een kleine zaklantaarn mee.

Adres: Natuurkwartier, Geinoord 9, Nieuwegein (routebeschrijving zie www.natuurkwartier.nl). De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig en komen en naar huis gaan kan wanneer je wilt. Het hek sluit uiterlijk om 1.00 uur.

Bij aanhoudende regen of storm kan de Nachtvlindernacht niet doorgaan. Dit is dan uiterlijk op de dag zelf op 19.30 uur te lezen op de website van het IVN: www.ivn.nl/afdeling/nieuwegein-ijsselstein-eo. Of bel naar 06 57645520 of 06-36145756.