• Samen een nest bouwen

    Groene maatjes

Naar buiten in Houten

HOUTEN Veel jonge ouders zijn zich bewust van het belang van de natuur in de opvoeding van hun kind. De natuur is gezond en nodigt uit tot bewegen. Hierdoor ontwikkelt het kind motoriek en zelfvertrouwen. Maar wat kun je als ouders doen om die doelen te bereiken?

De projectgroep 'Groen doet goed Houten' onderstreept het belang van de natuur voor jonge kinderen. De workshop 'Opvoeden in het groen', ontwikkeld door Groene Maatjes, is een van de concrete projecten om hier invulling aan te geven. Doel is om samen lekker buiten bezig te zijn. Tegelijkertijd helpt bewegen in de natuur om lekker in je vel te komen en je conditie op peil te houden. Groene Maatjes werken samen met pedagogisch medewerkers van de opvangorganisatie Kind & Co.

De workshop is bedoeld voor ouders en kinderen van 4 – 7 jaar, maar jongere en oudere kinderen komen ook aan bod, want het is een gezinsactiviteit.

Tijdens de workshop komen verschillende spellen en natuuractiviteiten aan bod om samen met je kind in de natuur te doen. Alle zintuigen worden hierbij gebruikt. Het programma wisselt van thema en is aangepast aan de mogelijkheden van dat seizoen en de specifieke locatie.

De zomer workshop is op vrijdag 15 juni op de Vijfwal in Houten Zuid. Samen bouw je een vogelnest. De start is bij basisschool De Plantage.

Deelname is gratis.

U kunt uw gezin aanmelden via: info@groenemaatjes.nl. Op www.groenemaatjes.nl leest u meer over de workshop, bijv. de data van de workshops in de herfst en winter.