Na boek nu ook de CD 'De boom zonder vruchten'

HOUTEN "Evenwichtige kinderen zijn stralende kinderen en stralende kinderen maken een stralende wereld", zegt Susanne Danielson. Met dit voor ogen, schreef zij het boek 'De boom zonder vruchten'. Het neemt je mee op een innerlijke ontdekkingsreis waarop je ontdekt wie je werkelijk bent én dat alles wat je wil, mogelijk is. En nu is er ook de CD, met acht prachtige liedjes over de ontdekkingsreis van deze boom. En het is een echte familieproductie geworden…

Het verhaal uit haar boek heeft Susanne in muzikale vorm tot leven gebracht, samen met haar broer Åke Danielson, docent aan het conservatorium in Rotterdam en bekend van onder meer de Time Bandits en Boudewijn de Groot.

Lisa Michels en Lennart Michels, de kinderen van Susanne, hebben de liedjes een stem gegeven. Åke's dochter Nina is in de koortjes te horen. Lisa kun je onder meer kennen als finaliste van 'K3 zoekt K3' en als presentatrice en verslaggever bij Shownieuws (SBS6). De CD wordt op 24 juni met een liveshow ten doop gehouden in theater De Kom in Nieuwegein.

HET VERHAAL Susanne Danielson: "Het concept is gebaseerd op de zeven universele ervaringen en verlangens die ieder mens in zich heeft. Het verhaal gaat over een boom zonder vruchten, midden in een boomgaard. Alle bomen om hem heen zitten vol met mooie, gekleurde vruchten. De boom zonder vruchten is de enige die geen vruchten aan zijn takken heeft hangen. Hij voelt zich daarom heel eenzaam en verdrietig. Hij vindt het niet eerlijk dat alle andere bomen wél vruchten hebben – en hij niet. Hij weet zeker dat er iemand is die al die mooie vruchten aan hun takken hangt. Op een dag besluit hij om aan alle vruchtenbomen om hem heen te vragen wie al die vruchten in hun bomen hangt. En dat wordt een boeiende en leerzame week."

EDUCATIEF PROGRAMMA 'De boom zonder vruchten' is een concept waarvan het boek en de CD de basis vormen. Susanne Danielson: "Het concept wil bijdragen aan sociaal en emotioneel evenwichtige kinderen. Het verhaal en de daarbij behorende liedjes maken deel uit van een zevenweeks educatief les- en doe-programma voor basisscholen dat ik samen met Christel van der Gun heb ontwikkeld. Dit lanceren we in januari 2019. Tegelijkertijd komt er dan ook een online training voor ouders en kinderen, én een training voor kinderen onder begeleiding van een kindercoach."

"De combinatie van lezen of voorlezen, zingen en dansen is een ontspannen en leuke manier om spelenderwijs te ontdekken, te leren, te groeien en te bloeien. Zing, dans, geniet en maak er vooral een feestje van!"

Meer informatie is te vinden op de www.deboomzondervruchten.nl