• The Soul of Spanish Harlem

Muzikale topstukken

HOUTEN Zaterdag 4 maart is in Theater Aan de Slinger het And Friends concert met David Dam en de band Soul Solution. Singer-songwriter David heeft een grote liefde voor soul-klassiekers uit de seventies en eighties. Maar ook hits van nu krijgen een soul/motown jasje. De avond begint met Christian Sebazungu in het voorprogramma. De tribune is ingeschoven en de theaterzaal wordt een concertzaal met genoeg ruimte om te dansen.

Vrijdag 10 maart komt Lucas van Merwijk, een van de betere drummers van ons land, met zangeressen Shirma Rouse, Gianna Tam en Lilian Vieira. Ze zorgen voor een muzikale en warmbloedige kennismaking met de wijk Spanish Harlem in New York. Een avond met kokende salsa, latin jazz en mambo. Meer informatie www.theateraandeslinger.nl

VERDER IN THEATER AAN DE SLINGER Er zijn nog Lente-Uitjes, jeugdtheater is de vakantie, om van te genieten. Donderdag 2 maart is 'Eitje' (3-5 jaar) driemaal te zien. Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren óóóóit: een eitje. Vrijdag 3 maart om 19.30 uur komt het energieke spektakel 'Liefde' (8+), winnaar Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie. Vooraf naar het Liefdesdiner? Koop de dinertickets uiterlijk donderdag 11.00 uur. Zondagmiddag draait de jeugdfilm 'Mees Kees langs de lijn'. Reuring Aan de Slinger organiseert op zondag 5 maart om 14.00 uur met zangdocenten van het HMC het Zangcafé, met het thema americana en country. Zaterdag 11 maart brengt 'Theater van het Sentiment' een avond boordevol muziek en de mooiste liedjes uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Met Hans Smit, Stefan Stasse en Gerard Alderliefste. Herman in een bakje geitenkwark en Sanne Wallis de Vries zijn uitverkocht. Zie www.theateraandeslinger.nl.

FILM AAN DE SLINGER Donderdag 2 en vrijdag 3 maart draait in Film Aan de Slinger 'Brimstone', een film met Guy Pearce als kwaadaardige dominee die het voorzien heeft op een jonge moeder. Dinsdag 7 maart draait 'Personal Shopper', een mysterieus Frans drama waarin Kristen Stewart overdag werkt als personal shopper in Parijs en 's nachts contact zoekt met haar overleden broer. (4* de Volkskrant) Donderdag 9 en vrijdag 10 maart komt 'Demain tout commence', met Omar Sy (Intouchables) als alleenstaande vader wiens leven verandert als de moeder van zijn dochter opduikt. Alle films 20.00 uur. Zie www.filmaandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor het concert 'The soul of Spanish Harlem' met Lucas van Merwijk, Shirma Rouse e.a. op vrijdag 10 maart ​om 20.15 uur in Theater Aan de Slinger. Wilt u graag naar dit concert, mail dan voor maandag 6 maart 11 uur onder vermelding van 'Soul' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.