• Muziekvereniging Caecilia bij een eerder fortconcert

    Muziekvereniging Caecilia

Muziekvereniging Caecilia geeft fortenconcert in open lucht

TULL EN 'T WAAL "De zomer nadert zijn einde, maar natuurlijk hopen we allemaal op een mooie nazomer. Zondag 25 september kan een uitgelezen dag worden om daar met elkaar van te genieten", zo zegt Marlies Miltenburg van Caecilia.  Muziekvereniging Caecilia organiseert op die datum in het kader van haar 110-jarig jubileum een fortenconcert. Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.

 

John van Amerongen

De sfeervolle locatie van fort 'Werk aan de Korte Uitweg' vormt het decor van een spectaculair openluchtconcert. Om aan te sluiten bij de sfeer van deze plek heeft Caecilia gekozen voor heldhaftige en strijdlustige muziek. Denk bijvoorbeeld aan de muziek van Soldaat van Oranje, Band of Brothers, Cross of Honour en nog veel meer. Daarmee klinkt het al gauw fortissimo op het fort, maar in de open lucht is dat geen bezwaar. Stap op de fiets en strijk na een lekker tochtje neer op het terras van het fort om te genieten van alweer een jubileumactiviteit van Caecilia.

SLAGWERKGROEP Uiteraard is niet alleen het orkest maar ook de slagwerkgroep van de partij om van zich te laten horen.

TOEGANG GRATIS Het concert begint om 14 uur en de toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom op Lange Uitweg 42a in Tull en 't Waal, bij dit bijzondere concert op een bijzondere plek.

110-JARIG BESTAAN De oudste vereniging van Schalkwijk, muziekvereniging Caecilia, bestaat dit jaar 110 jaar en viert dat met verschillende activiteiten. Op 19 mei 1906 werd Fanfare Wilhelmina opgericht. In de oorlog heeft de vereniging stil gelegen. Op 10 juli 1945 werd Fanfare St. Caecilia opgericht als herstart van de vereniging na de oorlog.

MUZIEKVERENIGING Onder andere omdat de jeugd worstelt met het woord fanfare wilde de muziekvereniging zichzelf een wat jonger en moderner imago geven en is zichzelf sinds 2015 met een nieuw logo muziekvereniging Caecilia gaan noemen. Dat dekt ook beter de lading de vereniging bestaat uit meer dan een fanfare.