Minibieb geopend

HOUTEN - Sinds 30 augustus staat er een Minibieb in het Oude Dorp Houten, op de Vlierweg. Een Minibieb is een plek waar mensen uit de buurt boeken kunnen lenen en er zelf boeken kunnen achterlaten. Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Er zijn in Houten al wel een aantal plekken waar boeken gedeeld worden, zoals op het station Houten. Dit zijn Boekspots, kasten met boeken in scholen, verzorgingstehuizen en andere instellingen. Boekspots is een initiatief van de Bibliotheken. Voor zover bekend is de Minibieb op de Vlierweg de eerste particuliere plek om boeken te delen in Houten.

De Minibieb is een initiatief van de bewoners van Vlierweg 14 en 16. Buurvrouwen Mariken en Inge kwamen op het idee. Zij houden allebei van lezen en hadden al op meerdere andere plaatsen Minibiebs gezien. Buurmannen Pedro en Remco maakten de Minibieb op de oprit tussen beide woningen. Op zondag 30 augustus hielden de buren een officiële opening van de Minibieb, waarbij buurjongens Maarten (17) en Floran (4) de openingshandeling verrichtten.

De Minibieb is altijd open en buurtgenoten van het Oude Dorp (en daarbuiten) zijn van harte welkom om een boek te komen lenen. Natuurlijk is het ook leuk als zij nieuwe boeken inbrengen. Vaak staan de boeken in de kast nadat je ze gelezen hebt, maar met Minibieb kun je er iemand anders blij mee maken. Kijk voor meer informatie over Minibieb op www.minibieb.nl.