Minder uitstoot gemeentelijk wagenpark

De gemeente Houten is de eerste gemeente in Nederland die heeft gekozen voor deze innovatieve oplossing. Zij voegt het product Longbridge toe aan de motorolie. Longbridge is gebaseerd op nanotechnologie, die de wrijving vermindert tussen de metalen delen in een motorblok. Minder wrijving in het motorblok van de voertuigen zorgt voor een lager brandstofgebruik en voor minder slijtage. Doordat er een betere verbranding plaats vindt, wordt de schadelijke uitstoot sterk verminderd.

Wethouder Michiel van Liere: "Het effect van de luchtkwaliteit op de gezondheid van mensen is groot. We weten dat de lucht bepalend is voor de levenskwaliteit van mensen. Daarom wil de gemeente Houten koploper zijn in de verlaging van fijnstof, CO2 en het verbruik van brandstof."

Paul Hendriks, directeur Longbridge, legt de voordelen uit voor de gemeente Houten: "Het is een product dat bijdraagt aan een beter milieu omdat de uitstoot van fijnstof en CO2 flink wordt terug gebracht en het bespaart kosten omdat je minder brandstofverbruik hebt. Voor de gemeente Houten betekent dit goedkoper en schoner rijden."