• LInda Flipse gooide bij het haventje van Honswijk symbolisch een sleutel in de Lek.

    John van Amerongen

Milieu Werkgroep Houten gooit sleutel Honswijk in de Lek

HOUTEN Linda Flipse: "Milieu Werkgroep Houten (MWH) en anderen die met alternatieven voor Fort Honswijk bij de gemeente aankloppen krijgen steevast te horen: Het is dit Plan van Aanpak of anders gooit de gemeente de sleutel in de Lek." Omdat de Milieu Werkgroep vindt dat dit plan van tafel moet en er een nieuw plan moet komen gooide de groep vanmorgen symbolisch de sleutel van Honswijk in de Lek.

"MWH vindt dat dit Plan van Aanpak terug moet naar de tekentafel, omdat het in de ogen van werkgroep natuur, rust en ruimte op Eiland van Schalkwijk bedreigt. "wellness, jachthaven, grootschalige evenementen ondermijnen cultuurhistorie van het fort en brengen de Unesco status in gevaar. De groep vindt het plan niet levensvatbaar. "Wellness is niks nieuws er zijn al plenty van dat soort plekken, en bespaar ons a.u.b. de winkeltjes met klompen en molentjes waar Amsterdam juist vanaf probeert te komen. Jachthavens langs Lek zijn zieltogend. de Nederlandse evenementenmarkt is sterk competitief en dagrecreatie is vechtersmarkt. Er is een grote kans op een jarenlang slepend dossier want fort Honswijk ligt in Natuur Netwerk Nederland."

"Daarom gooit MWH de sleutel hierbij in de Lek en daagt de gemeente uit om met nieuwe plannen komen die Honswijk en het Eiland van Schalkwijk koesteren!  Onze gemeenschap barst van de bruikbare ideeën, maar liefst 4 partijen hebben serieus gewerkt aan scenario's voor het fort, met een uniek concept dat cultuurhistorie versterkt en respect voor natuur en rust op Het Eiland van Schalkwijk."

Milieu Werkgroep Houten heeft een uitnodiging om vandaag met andere partijen samen met de gemeente over Honswijk te praten. Linda Flipse gaat dat gesprek aan.