• Mw Cornelissen-van Doorn wordt gefeliciteerd door loco-burgemeester Kees van Dalen

    Annette Stolk-de Vries

Mevrouw Cornelissen 103

"Toen ik 100 jaar werd kreeg ik een rollator cadeau"

HOUTEN Op vrijdag 14 juni jl. vierde mevrouw Cornelissen –van Doorn haar 103e verjaardag. Zij werd met dit heugelijke feit van harte gefeliciteerd door loco-burgemeester Kees van Dalen. In aanwezigheid van familie, vriendinnen en bekenden was mevrouw Cornelissen het stralende middelpunt.

Annette Stolk – de Vries

BLOEMEN Sinds 1981 woont mevrouw Cornelissen in Houten, waarvan inmiddels al meer dan 20 jaar in het Haltna Huis. Helaas overleed haar man één jaar nadat ze hun intrek in het Haltna Huis hadden genomen. Ze heeft het er prima naar haar zin. Op dinsdagen gaat ze altijd boodschappen doen. "Als ik de kans krijg ga ik zelfs alleen. De meisjes bij Albert Heijn kennen me precies. Voor mijn verjaardag kreeg ik zelfs bloemen van hen".

WERKEN Haar hele leven heeft ze hard gewerkt. Op haar dertiende begon ze als dienstmeid bij een gezin in Zeist. Daar maakte ze ook het einde van de Tweede Wereldoorlog mee. "Ik mocht niet weg toen de bevrijding daar was, maar ik ben toch gegaan. Ik wilde weten hoe het met mijn ouders was".

ACTIEF Wie denkt dat je op deze leeftijd niets meer om handen hebt, heeft het mis. Mevrouw Cornelissen leest nog iedere dag de krant, bezoekt de bibliotheek, puzzelt graag, gaat iedere maand naar de bingo en speelt nog graag een partijtje koersbal mee. Ook kijk ze nog graag televisie. 'Twee voor Twaalf' en' Met het Mes op Tafel' zijn haar favoriete programma's. "Je maakt het een beetje gezellig, je moet niet in een hoekje gaan zitten", luidt haar devies.

TROTS Gevraagd naar haar mooiste herinnering noemt ze de geboorte van haar twee kinderen. Op haar zoon en dochter is ze buitengewoon trots. Pas toen de kinderen groot waren was er geld voor vakanties. Ze denkt met veel plezier terug aan de reizen met haar man. Naar Duitsland, een Rijnreis en naar Canada.

Zo vitaal en nog zo genietend van het leven. "U bent een voorbeeld voor vele anderen", merkte loco-burgemeester van Dalen terecht op.