• Foto: Rob Benningen

Met plezier opnieuw solliciteren

HOUTEN Ook last van sollicitatiestress? Hoe krijg je je veerkracht terug na verlies van je baan? Dat zijn de thema's van twee workshops op woensdag 22 november in het netwerkcafé van het In Between Café Houten.

Workshopleiders zijn Frederike Nusselder en Anco van Moolenbroek. De Houtense Frederike Nusselder werkt als verlies- en rouwbegeleider en is ook ervaringsdeskundige. Zij gaat in op de grote impact van baanverlies. Ook helpt ze je antwoorden te formuleren op vragen als "Wat doe je hiermee? Wat doe je met je emoties? Hoe krijg je weer veerkracht?" Anco van Moolenbroek is gedragsbioloog en docent. Als directeur in het voortgezet onderwijs heeft hij de stress gezien bij vele sollicitanten. Hij is gepromoveerd als gedragsbioloog en kan je laten zien hoe het stressmechanisme werkt. In zijn workshop 'de kracht van de afwijzing' gaat hij in op sollicitatiestress en de vraag hoe je beter kunt omgaan met "wéér een afwijzing", zodat je zelf weer de regie hebt.

Iedereen die werkzoekend is en een uitkering heeft, is welkom, evenals werkgevers, recruiters en intercedenten van uitzendbureau's uit Houten en directe omgeving. Na afloop is er een 'meet & greet' om met elkaar te netwerken. Vanwege de onkosten vragen we na afloop een financiële bijdrage. Consumpties zijn voor eigen rekening. Kom ook naar deze workshops voor meer veerkracht op woensdag 22 november van 9.15 tot 12.00 uur. De locatie is Sportpark de Meerpaal, Groene Hoon 1 in Houten.

Aanmelding graag vóór 20 november, via inbetweencafeh@gmail.com of via Facebook: www.facebook.com/inbetweencafehouten Wil je meer informatie over deze workshops, dan kun je de flyer downloaden via de Facebookpagina of per mail je vragen stellen. Het IBC Houten is onderdeel van een landelijke organisatie voor en door werkzoekenden. Het motto is: toegankelijk, verbindend en motiverend. Ben je recent werkloos geworden of al langer, kom dan dus zeker langs op woensdag 22 november en doe mee!