• Picasa
  • Picasa

Met de zeemeermin snorkelen en duiken in de Wetering

HOUTEN Het duikteam Houten van Scuba-Go organiseert zondag 10 september een instuif in zwembad De Wetering. Die middag kan iedereen vanaf 16.00 uur vrijblijvend kennismaken met snorkelen en persluchtduiken.

Scuba-Go kan inmiddels terugkijken op drie succesvolle seizoenen. Er zijn heel wat volwassen duikers opgeleid voor een duikbrevet, jeugdduikers hebben hun eerste brevetten gehaald en bij de snorkelopleidingen hebben inmiddels alle kinderen een of meer diploma's. De flexibiliteit van het opleidingssysteem wordt vanaf dit seizoen uitgebreid. Dat betekent nog meer ruimte voor individuele ontwikkelingen en snellere doorstroom naar een volgend brevet. De lesgroepen worden bewust klein gehouden. Zo kan er veel individuele aandacht aan de leerlingen worden besteed. Uit de jaarlijkse evaluatie bleek dat juist dat door de ouders van de leerlingen, samen met de creativiteit en het enthousiasme van de leden van het team, erg op prijs werd gesteld.

Door het volgen van een snorkeltraining schiet niet alleen de lichamelijke conditie van de kinderen omhoog, maar raken zij vertrouwd met technieken die nodig zijn om onder water te kunnen bewegen. Daarom zullen zij veel minder snel in paniek raken bij een keer ongewild 'koppie onder' gaan. Zij weten immers exact wat je onder water moet doen om weer veilig boven te komen.

ZEEMEERMIN Er zijn nog wat plaatsen vrij bij het jeugdpersluchtduiken en bij het snorkelen. Voor de duikopleiding voor volwassen maakt Scuba-Go graag afspraken op maat met elke aankomende duiker. Iedereen die nieuwsgierig is geworden naar Scuba-Go is van harte welkom op de instuif op zondagmiddag 10 september. Snorkelaars krijgen hun eerste snorkelles en duikers in spe halen dan voor het eerst adem onder water. Ook de zeemeermin van de club gaat dan voor het eerst te water. Zij was al te bewonderen op de verenigingsmarkt. Nu gaat zij onderzoeken hoe het is om met een zeemeerminnenpak onder water te gaan.

Naar de instuif neem je alleen je handdoek en zwemkleding mee. Scuba-Go zorgt voor alle materialen. De proefles snorkelen is gratis; voor een introductieles perslucht wordt een bijdrage van € 10,- gevraagd. Dat bedrag wordt op de prijs van een eventuele duikopleiding weer in mindering gebracht. Reserveren is niet noodzakelijk maar wel gewenst. Dat kan telefonisch bij Jeroen Boermans op nummer 030-6371439. Bij hem kunt u ook terecht voor alle vragen.