• Stockfoto

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Houten

HOUTEN Houten is een woonplaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt bijna 50.000 inwoners. Maar wie zijn de bewoners van deze gemeente en welke achternamen komen het meeste voor? Telefoonboek.nl deed onderzoek en vond uit de gegevens van hun database welke achternamen het vaakst voorkomen in Houten.

DRIE MEEST VOORKOMENDE ACHTERNAMEN De meest voorkomende achternamen in Houten zijn: Dijk, Berg en Miltenburg. Deze achternamen zijn alle drie afkomstig van een adres. Zeer veel familienamen zijn afkomstig van een bepaald adres. Deze namen gaven aan waar men vandaan kwam, welk gebied of landgoed men bezat, of welke huizen men in eigendom had.

VEELVOORKOMENDE NEDERLANDSE ACHTERNAMEN
Op nummer 4, 5 en 6 staan Jong, Wit en Jansen. Dit zijn veel voorkomende Nederlandse achternamen. De achternaam Jong is nog zelfs de meest voorkomende achternaam van heel Nederland. De naam is vroeger waarschijnlijk afgeleid van het bijvoeglijk naamwoord 'jonge'. Jong is een bijnaam die is gebaseerd op fysieke of mentale kenmerken van iemand. Wit is een patroniem, een naam die verwijst naar de voornaam van de vader. Jansen is ook een veel voorkomende achternaam. De familienaam Jansen is een patroniem met de betekenis 'zoon van Jan'.

TOP 20 MEEST VOORKOMENDE ACHTERNAMEN IN HOUTEN
Benieuwd of uw achternaam veel voorkomt in Houten? Bekijk hier de top twintig. Let op, deze lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl: Dijk, Berg, Miltenburg, Jong, Wit, Jansen, Vries, Bos, Rooijen, Venrooij, Groot, Vos, Doorn, Smit, Veen, Vermeulen, Sturkenboom, Mulder, Visser, Bakker.