• burgemeester bij diamanten paar Nijholt Strubel

    Angela Eindhoven
  • Het echtpaar Nijholt

    Rina Knopper

Actief koppel Nijholt Strubel viert 60-jarig huwelijk

HOUTEN Dat de turnzaal tot romantische gevoelens kan leiden weet het echtpaar Nijholt - Strubel maar al te goed. Zij hadden daar hun eerste afspraakje en nu zitten zij naast de burgemeester op de bank. De turn-ringen werden uiteindelijk gouden ringen en burgemeester Isabella feliciteert hen met hun 60-jarig huwelijk.

TURNEN Samen zitten ze te glunderen op de bank, meneer en mevrouw Nijholt - Strubel. Met koffie en heerlijk gebak kijken zij terug op hun huwelijk en hoe dat in die turnzaal in Utrecht begon. Mevrouw Strubel - toen nog - uit Enkhuizen was een fanatiek turnster en deed in 1956 mee aan de Nederlandse kampioenschappen turnen in Utrecht. Zij kwamen elkaar tegen in de stad en spraken af in de turnhal. ,,Ik moest eigenlijk voetballen die morgen, maar het sneeuwde, dus ben ik in de hal gaan kijken. Daar is het begonnen", volgens mijnheer Nijholt. ,,'s Avonds tijdens het bal kregen wij verkering."

GLOBETROTTERS De eerste tijd reisde hij om de veertien dagen naar Enkhuizen maar al snel werd er getrouwd in het stadhuis van Enkhuizen. Toen zijn zij eerst een jaar gaan wonen in de Steenstraat in Utrecht om vervolgens voor 6 jaar te verhuizen naar de Pionstraat en uiteindelijk 44 jaar te settelen in de Stephensonstraat, mijnheer Nijholt 'was immers bij het Werkspoor'. De stap naar Houten is uiteindelijk gemaakt op advies van hun zoon die in Houten woont. Inmiddels wonen zij al 8 jaar met veel plezier in hun mooie appartement op Castellum in Houten met voorzieningen en het openbaar vervoer om de hoek. ,,Maar we doen alles nog zelf hoor, wij hebben geen thuis- of schoonmaak hulp", vult mevrouw Nijholt aan.

Mijnheer Nijholt vertelt over zijn motorfiets waarmee zij vroeger met de tent op vakantie naar België gingen. Deze diamanten echtgenoten zijn echte globetrotters; zij hebben prachtige reizen gemaakt. De mooiste reis was volgens het echtpaar een rondreis in Alaska en Canada. De volgende reis ging naar Las Vegas en het Yellowstone Park en de Grand Canyon. Verder zijn zij vroeger met kinderen veel op vakantie geweest in Europa: Spanje, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Toen mevrouw Nijhold 80 jaar werd zijn ze als verrassing naar Florida geweest. ,, Je kan het toch niet meenemen" is deze middag een regelmatig terugkomende uitspraak. Een volgende trip zit er even niet in. Mevrouw Nijholt heeft een aantal jaar geleden tijdens het fietsen een gecompliceerde enkelbreuk opgelopen en even leek het er op dat herstel niet zou lukken. Zeven weken is zij van huis geweest. Maar haar doorzettingsvermogen en haar sportverleden zijn tóch debet aan een redelijk herstel van de enkel. Maar langdurig lopen is er niet meer bij.

FEESTJE Zo heeft de ontmoeting in de turnhal in Utrecht geleid tot een diamanten huwelijk, een gezin met 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Dit feest wordt zondag gevierd met een brunch in restaurant de Engel.