• Lex van Lieshout

Meerdere invallen in verband met aanslag Telegraaf, doorzoeking ook in Houten

VIANEN De politie is vanochtend bezig met invallen op meerdere adressen in verband met de aanslag op het gebouw van De Telegraaf, eind juni vorig jaar. Politie en justitie houden er rekening mee dat deze aanslag is uitgevoerd in opdracht van Ridouan Taghi uit Vianen, de meest gezochte crimineel van ons land.

De recherche is op zoek naar meerdere verdachten die worden gelinkt aan de aanslag. Het zou Volgens De Telegraaf gaan om 12 arrestaties, onder meer in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Daarnaast zijn er doorzoekingen gedaan in Houten, Nieuwegein en Utrecht, en buiten onze provincie in onder meer Den Haag, Amstelveen en Zaandam.

De acties zijn wekenlang voorbereid en omdat een deel van de verdachten vuurwapengevaarlijk is, heeft de politie speciale arrestatieteams ingezet.

Het is nog onduidelijk waar de invallen precies zijn en of deze ook in de provincie Utrecht plaatsvinden. De politie was nog niet bereikbaar voor commentaar.
 

AANSLAG Vorige maand werd bekend dat politie en OM er sterk rekening mee houden dat de voortvluchtige Ridouan Taghi uit Vianen de opdracht gaf voor de aanslag op De Telegraaf. Vorig jaar reed een man met een auto door de glazen gevel van hget TMG-gebouw in Amsterdam. Daarna stak de dader met jerrycans vol brandstof de gevulde wagen aan. De aanslag verwoestte een flink deel van de gevel.

De bestuurder ging er daarna in een gereedstaande zwarte Audi A5 vandoor in de richting van de A10. Die vluchtauto bleek drie maanden daarvoor te zijn gestolen in Woerden. (bron: RTVUtrecht)