• Zittend de leden van de programmacommissie vlnr: Petra, John en Joop bij Basic2Basic

    John van Amerongen

Meer kleur op Cultuurnacht

HOUTEN De programmacommissie van de Cultuurnacht kondigt met trots aan dat het programma voor de Cultuurnacht van 24 maart rond is. Bijzonder trots zijn ze op het feit dat er enkele nieuwe locaties in de programmering zijn opgenomen en dat het weer gelukt is om een nog meer divers programma samen te stellen. Er zijn nu nog meer locaties in en om het Oude Dorp. Er is nu meer aandacht voor theater en klassiek. Kom ook gezellig kijken op 24 maart. De toegang is gratis.

John van Amerongen

Het is helaas onmogelijk om alle onderdelen van het programma in dit artikel te noemen. De bezoekers van eerdere Cultuurnachten weten wel dat zo'n Cultuurnacht veel te bieden heeft.

Aan de hand van enkele nieuwe locaties lichten we een tipje van de sluier op. In hairstyling Basic2Basic speelt Toon van Mil, zo zegt Joop Weerheim van de programmacommissie enthousiast. "Zijn optredens als singer/songwriter worden afgewisseld met verhalenverteller Henk Gilhuis die vertelt over een barbier." Bij Voor slaapspecialist Jongerius hebben twee jonge theatermakers, Jos en Koen, een voorstelling op maat gemaakt.. "Zij spelen echt locatietheater. Ze laten zich inspireren door de locatie voor het stuk dat ze daar zullen gaan spelen", zo legt Petra van den Kieboom van de programmacommissie van de Cultuurnacht uit. Bij Bang & Olufsen Ed Baak treedt een strijkkwartet van het Utrechts Studenten Symfonisch orkest op. Daar zal ook een tweetal kunstenaars aan een groot doek werken in het kader van het thema ErfGoed. Bij Dinner at Six speelt IngeMusic; een singer/songwriter. "Ze speelt vooral eigen werk", zo benadrukt John. Shine verzorgt een bijzonder optreden in de Brandweerkazerne.

De programmacommissie vond nieuwe locaties doordat mensen zelf spontaan locaties aanboden en door naar locaties te vragen. KNA zal de aftrap verrichten in de Katholieke kerk. De muzikanten van KNA studeren speciaal voor de cultuurnacht nummers in. Joop en John zijn heel enthousiast over het bluesoptreden van Steven Troch met band in de grote zaal van de Roskam. "Een blueslegende in België."

FOTOCLUB PERSPEKTIEF Fotoclub Perspektief doet mee met een speciaal project. Fotografen en schrijvers hebben een mooie expositie samengesteld. Het resultaat is te bekijken en beluisteren in de Gemeentetoren. . Bij Jeff Slijderink spelen weer getalenteerde pianisten van het Houtens Muziek Collectief. In de grote zalen van de Roskam en de Engel is weer een verscheidenheid aan muziek te zien te luisteren.

KLEURRIJKE BOS Meer informatie over het programma op www.cultuurnachthouten.nl. "We wilden graag een diverser palet theater", zo zegt John van Wijngaarden programmeur van de Cultuurnacht. "In een al kleurrijke bos", bekend van eerdere edities, "wilden we nog meer kleurrijke bloemen steken. Dat is gelukt. Op veler verzoek zingen de Weduwen weer in de Albert Heijn."