• Nederland, Waalre, 01 juni 2016 Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet

  Merlijn Domernik
 • Nederland, Waalre, 01 juni 2016
  Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet

  Alle rechten voorbehouden/ All Rights reserved
  foto: Merlijn Doomernik

  Merlijn Domernik

Mee op een vliegend tapijt van betoverende klanken

HOUTEN Vrijdag 26 januari speelt een muzikaal toptrio bestaande uit de Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh, 'fluistertrompettist' Eric Vloeimans en lyrische pianist Jeroen van Vliet 'Levanter'. Ga mee op avontuur, een reis over de grenzen van jazz, klassiek en wereldmuziek. Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een hapje te eten in het theater. Arnoud van Wereldkoks Catering bereidt een theaterhap in de foyer. Heerlijk eten en op een ongedwongen wijze kennis maken met andere bezoekers aan tafel. 

THEATER AAN DE SLINGER Goeiedaag! Doar hejje hunnie weer. Zij van Luider en zij van Van Donselaar. Op woensdag 24 januari staat hun revue met sketch en zang en weer een aantal Utrechtse typetjes in Houten. Op Landgoed Wickenburgh speelt de Utrechtse Marijke Boon op woensdag 24 en donderdag 25 januari 'SmartSongs'. Ze neemt haar rode accordeon en een paar zelfgemaakte rode gordijnen mee, plus een oud vogelboek en een smartphone. En zingt met een snik in de stem nieuwe liedjes, vaak op het randje van de blues en de smartlap. Toneelgroep Het Volk speelt donderdag 25 januari de toneelvoorstelling 'De God van de Slachting'. Een wereldberoemd stuk, verfilmd als 'Carnage' door Roman Polanski. De familievoorstelling 'Vita' van Boost Producties staat zondag 27 januari om 19.30 uur op de planken. Een-moet-je-zelf-zien-circus-theater-voorstelling die zich afspeelt in een pop-up decor vol acrobatische trucs, illusie en dans. De nieuwe tafeldame van DWDD Eva Crutzen is donderdag 1 februari met haar cabaretvoorstelling 'Opslaan Als' (try-out) te zien in Houten! Vrijdag 2 februari spelen Servaes Nelissen & Ilse Warringa (bekend van 'Luizenmoeder') 'Popje hou je muil'. Ferry en Meta, een echtpaar waarvan het huwelijk net zo dood is als de schoenenzaak die ze runnen. Ze bedenken 'de knotsgekke snuffeldagen', om van Fermeta een parenclub te maken. Zodat het zakelijke en het privé een flinke opfrisbeurt kunnen krijgen. Op zaterdag 3 februari is Brel en koper de combinatie. Want de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem laat zich in 'Brel en Brass' begeleiden door onze eigen Muziekvereniging Caecilia uit Schalkwijk. Meer informatie en kaartverkoop: www.theateraandeslinger.nl

FILM AAN DE SLINGER Vrijdag 26 januari draait 'Final Portrait'. Het regiedebuut van Stanley Tucci is een droogkomische, maar tegelijk ook bijzonder frustrerend inkijkje in het leven van een gekwelde kunstenaar. Zaterdag 27 vanaf 16.00 uur en zondag 28 januari vanaf 14.00 uur is het tijd voor 'The Best of IDFA on Tour'. Een gevarieerd programma van vier films. Laat u verrassen en wees getuige van de beste documentaires van 2017. Dinsdag 30 januari draait 'Thelma', de vierde speelfilm van regisseur Joachim Trier. Een verstilde bovennatuurlijke thriller die een onheilspellend andere blik biedt op de coming-of-age film. Het hartverwarmende liefdesverhaal 'Breathe' is donderdag 1 en vrijdag 2 februari te zien. Alle films draaien om 20.00 uur, tenzij anders aangegeven. Meer informatie en kaartverkoop: www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de​ film 'Final Portrait' op vrijdag 26 januari in Film Aan de Slinger.

Wilt u graag naar deze film, mail dan voor vrijdag 26 januari 10 uur onder vermelding van 'Portrait' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.