• Matrix Fitness vitaalste bedrijf

Matrix Fitness Vitaalste Bedrijf

HOUTEN Matrix Fitness uit Houten is Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Utrecht. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs aan directeur Marco Vonk. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. 

Matrix Fitness liet Solid Professionals uit Utrecht en Newasco uit Amersfoort achter zich. De Nederlandse vestiging van de Taiwanese leverancier van fitnessapparatuur wint volgens de jury omdat het bedrijf het meest investeert in zijn medewerkers. Een gezonde levensstijl wordt in dit bedrijf structureel aangemoedigd met o.a. een interne campagne 'Work your Body'. Naast dat werknemers twee uur per week kunnen sporten in de 'baas zijn tijd', zijn er individuele programma's en staat er doorlopend vers fruit en groente in de kantine. Bovendien zet het bedrijf zich meerdere keren per jaar in tijdens sportieve evenementen.

KOPLOPER "Matrix Fitness is een absolute koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid", zegt jurylid Van den Hoogenband. "Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress, maar ook over goed slapen."

SUCCESVOLLERE ONDERNEMERS Een werkgever speelt daar volgens Van den Hoogenband een belangrijke rol in. "Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Dat bewijst Matrix Fitness als geen ander." De voormalig zwemmer bracht Matrix Fitness woensdag 15 juni een verrassingsbezoek. De Utrechtse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

VITAALSTE BEDRIJF De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.