• Bernard Brosi
  • Voorleeswedstrijd 2019

    Bernard Brosi

Marijn Bakker wint Houtense Voorleeswedstrijd

HOUTEN Marijn Bakker van Basisschool De Zevensprong heeft vrijdag 8 februari de Houtense voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden vier schoolkampioenen mee. De winnaar gaat door naar de regiofinale in Vianen.

De strijd ging tussen de schoolkampioenen van vier basisscholen: Sem Goosen van De Bijenkorf, Marijn Bakker van De Zevensprong, Roos van den Berg van de Van Harteschool en Tess van Hoof van De Brug (op de foto van links naar rechts).

Aangemoedigd door hun supporters streden ze in de foyer van ONVZ om de Houtense titel. Om de beurt werden ze door presentator René Morren naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

De jury, bestaande uit Kristel Peters (docent Heemlanden) en Attie Kosterman (leerkracht Klavertje Vier), had de moeilijke taak uit de voorleeskanjers een winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Alle kandidaten lazen enthousiast voor, volgens de jury. Van de gemelde zenuwen was tijdens het lezen niets te merken. Bij iedereen was er passie voor hun gekozen boek te vinden. De jury koos Marijn tot Voorleeskampioen. "Ze las op een prettige en duidelijke manier voor uit 'De Reuzenperzik' van Roald Dahl. Het contact met het publiek was vrolijk en fijn. Het gekozen fragment was bijzonder grappig", aldus de jury.

Op dinsdag 5 maart verdedigt Marijn de Houtense eer in de regiofinale in Vianen.